Ολοκλήρωσαν τη νέα τους δουλειά οι Mikael Akerfeldt και Steven Wilson

27/09/2011 @ 09:55
Οι Storm Corrosion είναι το πολυαναμενόμενο νέο project δύο σημαντικότατων καλλιτεχνών, του Mikael Åkerfeldt και του Steven Wilson. Το πρώτο τους, ομότιτλο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2012.

Σε συνέντευξή του πριν μερικούς μήνες ο Wilson είχε σχολιάσει: «Και εγώ και ο Mikael υποψιαζόμασταν πως όταν θα συνεργαστούμε θα μας είναι πολύ εύκολο. Στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει η σκέψη ότι μπορεί όλο αυτό να μη δουλέψει και ότι το μεγαλοποιήσαμε, όμως ήταν τόσο εύκολο, η μουσική κυλούσε ξέφρενα και μας έδωσε πολλή έμπνευση».

Συνεχίζει: «Είναι ένα είδος μουσικής που κανένας από τους δύο δεν έχει ξανακάνει, είναι ιδέες που είχαμε, αλλά ξέραμε ότι οι μπάντες μας δε θα μπορούσαν να παίξουν. Έχουμε και οι δύο πάθος με τους πειραματισμούς, με τους σκοτεινούς δίσκους, με έμφαση στην ορχηστρική τους πλευρά. Απέχει από το metal, όπως επίσης και από οτιδήποτε έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στην καριέρα μας. Έχει πολλά ορχηστρικά μέρη, πολλά έγχορδα, κιθάρες και φωνητικά, ενώ υπάρχουν πολλά μεγάλα τραγούδια που σε πηγαίνουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, στις οποίες κανείς δε θα περίμενε να βρεθεί. Έχουμε παραδεχτεί και οι δύο πως οι περισσότεροι οπαδοί μας πιθανότατα θα το μισήσουν, αλλά το κάνουμε για εμάς».

Ενώ, πάντως, αρχικά είχε ακουστεί πως και ο Mike Portnoy θα έπαιρνε μέρος στη δουλειά αυτή, φαίνεται τελικά πως δε θα συμμετέχει. Ο Åkerfeldt δήλωσε σχετικά: «Δε νομίζω ότι υπάρχει χώρος για drums σε αυτό το άλμπουμ. Πήρα τον Mike τηλέφωνο να τον ενημερώσω και δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Είναι και αυτός τόσο πολυάσχολος, είμαι σίγουρος όμως ότι θα συνεργαστούμε στο μέλλον...».
  • SHARE
  • TWEET