O Steven Wilson ανακοινώνει τίτλο και μήνα κυκλοφορίας του νέου δίσκου του

Ο καλλιτέχνης δήλωσε πως οι προσεχείς συναυλίες του θα ανεβάσουν ψηλά τον πήχη μουσικά και οπτικά

19/11/2014 @ 16:48
O τέταρτος σόλο δίσκος του 47χρονου Steven Wilson θα ονομάζεται "Hand. Cannot. Erase".

Θα κυκλοφορήσει μέσω της Kscope τον Φεβρουάριο του 2015 και τον Μάρτιο θα ξεκινήσει περιοδεία στη Μ. Βρετανία. Μιλώντας για τις συναυλίες ο Wilson τόνισε πως αυτή τη στιγμή επεξεργάζονται ένα show που ελπίζει να ανεβάσει τον πήχη, μουσικά και οπτικά.

«Θα υπάρχει διαφορά σε σχέση με προηγούμενες περιοδείες. Το set θα στηριχθεί στο νέο δίσκο αλλά θα απλώσω τα χέρια μου σε παλιότερο υλικό και σε μερικές εκπλήξεις» δηλώνει ο prog master.

Πριν δύο μήνες περίπου, μιλώντας σε γενικές γραμμές για τον ήχο της νέας του δουλειάς, ο Wilson είχε πει: «Αυτός ο δίσκος θα έχει πολύ λιγότερα jazz στοιχεία σε σχέση με τον προηγούμενο. Θέλω να επαναφέρω στοιχεία από όλο το ρεπορτόριό μου. Εχουμε ηλεκτρονική μουσική και δύο κομμάτια αληθινής, σχεδόν ξεκάθαρης pop. Eχουμε τρία μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια. Περισσότερο progressive, ένας συνδυασμός ολόκληρης της σόλο μου δουλειάς».

Οσον αφορά τις φήμες που κυκλοφορούν περί πιθανής ενεργοποίησης των Porcupine Tree το 2016, τίποτα επίσημο δεν υπάρχει, ενώ fanclub, κοντά στον καλλιτέχνη, κάνουν λόγο για ψευδή είδηση και τονίζουν πως οτιδήποτε νέο υπάρχει, θα το μαθαίνουμε από τον ίδιο τον Steven Wilson.
  • SHARE
  • TWEET