«Δεν υπάρχει πραγματική αμνηστία», δηλώνουν τα ελεύθερα πια μέλη των Pussy Riot

«Πάντα αισθανόμασταν ελεύθερες»

24/12/2013 @ 10:15
Όπως σας ενημερώσαμε πριν λίγες μέρες, ο ίδιος ο Vladimir Putin επιβεβαίωσε ότι τα μέλη των Pussy Riot, Nadezhda Tolokonnikova και Maria Alyokhina, μητέρες μικρών παιδιών, θα απελευθερώνονταν στα πλαίσια της αμνηστίας για την εικοστή επέτειο του Ρωσικού μετα-σοβιετικού συντάγματος της χώρας.

Κανονικά, θα αποφυλακίζονταν τον Μάρτιο, αλλά χάρη στην αμνηστία γυρίζουν πίσω στις οικογένειές τους νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν.

Τελικά, η στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα περίμενε με αγωνία, ήρθε: τα μέλη των Pussy Riot απελευθερώθηκαν. Η ίδια η Aloykhina δήλωσε στο Rolling Stone: «Ποτέ δεν ένιωσα φυλακισμένη γιατί πάντα αισθάνομαι ελεύθερη.» Ωστόσο, δεν πιστεύουν τα αθώα κίνητρα του Vladimir Putin: «Είναι ένα θεατράκι. Επισήμως, πρόκειται για γενική αμνηστία. Αλλά δεν είναι αληθινή - τα νούμερα των καταδίκων που θα ελευθερωθούν είναι πάρα πολύ μικρά.»

Ο Hunter Heaney εξέδωσε ανακοίνωση εκ μέρους των Pussy Riot: «Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η αμνηστία είναι θέμα δημοσίων σχέσεων του Putin για να καθαρίσει την εικόνα του εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα λάβουν χώρα στη Ρωσία. Δίνει αμνηστία σε δύο γυναίκες που μπήκαν φυλακή για ένα τραγούδι 40 δευτερολέπτων και οι οποίες θα απελευθερώνονταν σε δύο μήνες, αλλά τελικά κρατήθηκαν για περίπου δύο χρόνια μακριά από τα παιδιά τους και τους αγαπημένους τους. Είναι σίγουρα κάτι εντελώς παράλογο.»
  • SHARE
  • TWEET