[90s flashback]: Οι Pearl Jam «τα βάζουν» με την Ticketmaster

Αιτία το καπέλο στα εισιτήρια των συναυλιών

08/05/2015 @ 13:03
Ανάμεσα στην κυκλοφορία δύο εκ των σπουδαιότερων δίσκων τους, "Vs." και "Vitalogy", οι Pearl Jam ενεπλάκησαν σε διαμάχη με την εταιρία διακίνησης εισιτηρίων Ticketmaster.

Αίτια το «καπέλο» που έβαζε στην τιμή του εισιτηρίου η εταιρία με την αιτιολογία της παροχής πρόσθετων υπηρεσιών, καθώς και η μονοπωλιακή θέση που κατείχε στην αγορά.

Οι Pearl Jam μάλιστα, απευθύνθηκαν στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α., με αποτέλεσμα ο μπασίστας Jeff Ament και ο κιθαρίστας Stone Gossard να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση σε Επιτροπή του Κογκρέσου στις 6 Μαΐου του 1994.

Τους μήνες που ακολούθησαν, η μπάντα προσπάθησε να παρακάμψει την Ticketmaster και να κλείσει μόνη της μεγάλους συναυλιακούς χώρους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Εν τέλει, η ομοσπονδιακή έρευνα ολοκληρώθηκε χωρίς να καταλήξει σε συγκεκριμένο συμπέρασμα.

Τα τρία πρώτα άλμπουμ των Pearl Jam, "Ten" (1991),"Vs." (1993) και "Vitalogy" (1994) συμπεριλήφθηκαν στο «δικό μας και δικό σας» αφιέρωμα με τα 100+10 Rock Άλμπουμ της Δεκαετίας του '90.
  • SHARE
  • TWEET