Nana Simopoulos World Jazz

Αθήνα @ Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Συγκροτήματα Nana Simopoulos World Jazz
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Διεύθυνση Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλέφωνο 210-7282000
Τιμή εισιτηρίου 10 / 12 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης webtics.megaron.gr, 210 7282 333, Public
Διοργανωτής

Nana Simopoulos World Jazz

Πέμπτη 13 Ιουνίου

Κήπος Μεγάρου Μουσικής

Το Nana Simopoulos World Jazz είναι μια βραδιά με την διεθνούς αναγνώρισης μουσικό της world jazz Νάνα Σιμόπουλος και τους εξαίρετους μουσικούς της στον Κήπο του Μεγάρου. Μία βραδιά κατά την οποία η μουσική γίνεται όχημα για να μας ταξιδέψει στον πολιτισμό της  Ινδίας, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και φυσικά της Ελλάδας.

Νάνα Σιμόπουλος είναι μια εξαιρετική Ελληνίδα μουσικός που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της world fusion μουσικής. Η μουσική της συνδυάζει ήχους και υφές από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό χαρμάνι με επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες του πλανήτη αλλά και από την ελληνική της καταγωγή.

Η ίδια τραγουδάει, παίζει κιθάρα, μπουζούκι και σιτάρ και στις ζωντανές της παραστάσεις έχει εξαιρετική επαφή με το κοινό, κάνοντας κάθε συναυλία της μία συναρπαστική μουσική εμπειρία.

Ως συνθέτρια έχει γράψει μουσική για θέατρο και ταινίες, για κινησιολογία και χορό αλλά και για κλασικό μπαλέτο. 'Εχει συνεργαστεί με θρύλους της παγκόσμιας world σκηνής όπως τους Don Cherry, Charlie Haden, Billy Higgins, Ustad Sultan Kahn, Dave Liebman, Nana Vasconcelos και με μουσικά σύνολα όπως το New York City Opera. Μετράει οκτώ προσωπικά άλμπουμ στο ενεργητικό της και αναρίθμητες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, σε μουσεία, σε θέατρα αλλά και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στην Νέα Υόρκη όπου διηύθυνε σαράντα μουσικούς από το Θιβέτ, την Ινδία, την Τουρκία, την Αφρική, το Ισραήλ και την Ελλάδα σε μία τελετή μνήμης για τα θύματα της επίθεσης 9/11. Αυτή τη στιγμή εμφανίζεται με το σχήμα της World Jazz Music of Nana, και θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στον Κήπο του Μεγάρου σε μία ξεχωριστή βραδιά του Ιουνίου.

World Jazz Music of Nana: 

Nana Simopoulos: Voice, Sitar, Quitar, Bouzouki

Caryn Heilman : Voice, Keyboard

Sam Marlieri: Saxophones,

Manos Loutas: Bass

Solis Barkis: Percussion

Γρηγόρης Συντρίδης: Drums 

Πληροφορίες παράστασης

Πέμπτη 13 Ιουνίου

Κήπος Μεγάρου Μουσικής

‘Ωρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (προπώληση) & 12 ευρώ (ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων: webtics.megaron.gr

210 7282 333 και σε όλα τα καταστήματα Public

  • SHARE
  • TWEET