Monsieur Doumani

Αθήνα @ Άλικο

Monsieur Doumani Αθήνα @ Άλικο
Συγκροτήματα Monsieur Doumani
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Άλικο
Διεύθυνση Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Τηλέφωνο 210-3253272
Τιμή εισιτηρίου 5 e
Ώρα έναρξης 20:30
Σημεία προπώλησης -
Διοργανωτής -

Οι Monsieur Doumani για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το δημοφιλές κυπριακό μουσικό σχήμα Monsieur Doumani βρίσκεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παρουσιάσει στο Αθηναϊκό κοινό τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά που κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα και τιτλοφορείται ‘Sikoses’. Ο δίσκος έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές σε παγκόσμια κλιμακα, όπως για παράδειγμα από την αγγλική The Guardian, το βρετανικό μουσικό περιοδικό fRoots και το ελβετικό Globalsounds, ενώ έχει αναδειχθεί ως “Top of the World Αlbum” από το γνωστό περιοδικό έθνικ μουσικής Songlines. Ο δίσκος έχει επίσης μεταδοθεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την υφήλιο όπως BBC, NPR, Radio France, Sveriges radio κλπ.

Το γκρουπ Monsieur Doumani δημιουργήθηκε το 2011 στη Λευκωσία από τους Αντώνη Αντωνίου (επίσης μέλος του γκρουπ Τρίο Τεκκέ), Δημήτρη Γιασεμίδη και Άγγελο Ιωνά. Πρόκειται για ένα σχήμα το οποίο εστιάζει στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, προσεγγίζοντάς την με σύγχρονο τρόπο, τόσο διασκευάζοντας παραδοσιακά κομμάτια όσο και συνθέτοντας και πρωτότυπα, ακολουθώντας το παραδοσιακό μοτίβο και αντλώντας έμπνευση από τα κοινωνικοπολιτικά πράγματα της Κύπρου.

Ο πρώτος τους δίσκος ‘Grippy Grappa’, με την τολμηρή και πρωτοποριακή προσέγγιση στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, ήταν αυτός που έκανε το γκρουπ δημοφιλές ανά το παγκόσμιο, κερδίζοντας τους την υποψηφιότητα για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ στα διεθνή μουσικά βραβεία Songlines 2014, καθώς και συμμετοχές σε γνωστά διεθνή φεστιβάλ όπως το WOMAD 2014 (Charlton Park), το Telemarkfestivalen (Νορβηγία), το Sommarschen (Σουηδία) κ.ά. Παρά την επιτυχία του ντεμπούτου τους οι Monsieur Doumani δεν επιλέγουν να ακολουθήσουν την ήδη δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή, αλλά αντιθέτως, διεισδύσουν σε ανεξερεύνητα για αυτούς μονοπάτια. Στο δίσκο Sikoses οι Monsieur Doumani, διατηρώντας ως βάση τους την κυπριακή παραδοσιακή μουσική, συνθέτουν νέα κομμάτια με επιρροές από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό όπως για παράδειγμα μουσικές της Νοτίου Ιταλίας (pizzica), Σκανδιναβικές και Βαλκανικές μουσικές παραδόσεις, ενώ την ίδια ώρα πειραματίζονται και εμπλουτίζουν τον ήχο τους με ηλεκτρονικά στοιχεία.

Οι Monsieur Doumani  παρουσιάζουν ζωντανά τον νέο δίσκο καθώς και υλικό από την προηγούμενη τους δισκογραφική δουλειά Grippy Grappa, το Σάββατο 9 Μαϊου, στο καφέ Άλικο (Ψυρρή). Η παράσταση ξεκινάει στις 8:30.

Χώρος: Kαφέ Άλικο – Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή
Πότε: Σάββατο 9 Μαϊου 2015
Έναρξη: 8:30μμ
Είσοδος: 5 ευρώ
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2103253272
Περισσότερα για το γκρουπ: www.monsieurdoumani.com
Και στο facebook: www.facebook.com/events/930806533607676/
  • SHARE
  • TWEET