Bruce Dickinson για τους Έλληνες: «Αυτός ήταν ένας σπουδαίος πολιτισμός! Τώρα, μάλλον όχι και τόσο...»

Δείτε το video από την συναυλία των Iron Maiden στο Βουκουρέστι με την επίμαχη δήλωση

01/08/2016 @ 22:00

Ο Bruce Dickinson μίλησε για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της το Σάββατο, στην συναυλία των Iron Maiden στην Πλατεία Συντάγματος στο Βουκουρέστι. Αφορμή στάθηκε μια ελληνική σημαία που πέταξε Έλληνας από το κοινό στον frontman.

Μεταξύ των τραγουδιών "Death Or Glory" και "The Book Of Souls" και αφού πρώτα έπαιξε λίγο με τον κόσμο, ρωτώντας «Πόσοι είστε εδώ απόψε από την Ελλάδα;», δήλωσε τα εξής:

«Οι Έλληνες, λοιπόν... Αυτός ήταν ένας σπουδαίος πολιτισμός! Αλλά τώρα, μάλλον όχι και τόσο σπουδαίος...». Ακούστηκαν γέλια από το κοινό.

Οι φράσεις του ήταν μέρος μια μικρής αναδρομής στις μεγάλες, αρχαίες αυτοκρατορίες που χάθηκαν στον χρόνο, κεντρικό θεματικό άξονα του "Book Of Souls".

Στο μικρό διάλειμμα, ο Bruce πρόλαβε να επιτεθεί και στο Βρετανικό Μουσείο, λέγοντας αστειευόμενος ότι τα σκηνικά του show είναι το τελευταίο κομμάτι του πολιτισμού των Μάγιας που δεν πρόλαβε να κλέψει το Μουσείο, μιας και «κλέβει όλους τους υπόλοιπους». Αυτό σίγουρα μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί για την πάγια ελληνική θέση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, γνωστών ως Ελγίνειων Μαρμάρων, που εκτίθενται μέχρι και σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο, ενώ ο Dickinson είναι ο ίδιος Βρετανός.

Δείτε το σχετικό video εδώ, διαβάστε εδώ το σχόλιο του ελληνικού Fan Club των Iron Maiden για το περιστατικό και πείτε μας την γνώμη σας.

  • SHARE
  • TWEET