Ποιο τραγούδι πιστεύουν οι Radiohead ότι «θα τους είχε κάνει πολύ μεγαλύτερους»;

«Θα μας είχε σκοτώσει»

08/05/2017 @ 17:45

Οι Radiohead πρόσφατα ανακοίνωσαν με τον γνωστό, εκκεντρικό τρόπο τους, τα σχέδιά τους για την επετειακή κυκλοφορία μιας συλλεκτικής έκδοσης του "OK Computer", 20 χρόνια μετά.

Η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει b-side και τρία προηγουμένως ακυκλοφόρητα τραγούδια, τα "I Promise", "Lift" και "Man Of War". 

Το αγαπημένο των fan και ανθεμικό "Lift" δεν έχει ποτέ συγκαταλεχθεί σε κάποιον δίσκο για πολύ ενδιαφέροντες λόγους.

Ο κιθαρίστας Ed O’Brien αποκάλυψε ότι επειδή διαθέτει την ισχύ μιας συμπαγούς επιτυχίας, δεν το ένοιωθαν ποτέ σωστό.

Όπως εξήγησε στο BBC6 Music: «Το παίξαμε ζωντανά με την Alanis Morrissette και το πολύ ενδιαφέρον ήταν το ότι το ακροατήριο ξαφνικά σηκώθηκε και άρχισε να γκρουβάρει, διέθετε κάτι το μολυσματικό αυτό το τραγούδι. Ήταν ένα μεγάλο, ανθεμικό. Αν αυτό το τραγούδι είχε βρεθεί στο άλμπουμ, θα μας είχε πάει κάπου εντελώς διαφορετικά και πιθανότατα θα είχαμε πουλήσει πολλούς παραπάνω δίσκους αν το κάναμε σωστά, όλοι αυτό έλεγαν».

Και ο O’Brien συνεχίζει: «Νομίζω ότι κάπως υποσυνείδητα το σκοτώσαμε γιατί αν το "OK Computer" είχε γίνει σαν το "Jagged Little Pill", σαν την Alanis Morrissette, θα μας είχε σκοτώσει αυτό. Αλλά το "Lift" διέθετε πιθανότατα την δυναμική, αν το κάναμε σωστά, διέθετε μια μαγεία. Και δεν κάναμε μια καλή εκδοχή γιατί όταν πήγαμε στο στούντιο και το πιάσαμε, ήταν περίπου σαν να βάζαμε ένα πιστόλι στον κρόταφό μας. Τόση μεγάλη ήταν η πίεση που μας ασκούσε»!

Ακούστε το εδώ από ζωντανή ηχογράφηση το 1996.

Το συγκρότημα εξήγησε ότι ολόκληρη η πολυαναμενόμενη επανέκδοση έχει «διασωθεί από ηττημένα φορμά, ανασυρθεί από σκοτεινά ντουλάπια και έχει έρθει στο φως μετά από δύο δεκαετίες σε παγωμένες αποθήκες».

Θα είναι διαθέσιμη στο κοινό από τις 23 Ιουνίου.

  • SHARE
  • TWEET