Ακούστε τη συνεργασία του Pele με τους Rodrigo y Gabriela

«Δεν ήθελα ο κόσμος να συγκρίνει τον Pelé τον μουσικό με τον Pelé τον ποδοσφαιριστή»

21/10/2020 @ 12:09

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Pelé, συνεργάστηκε με το διάσημο ντουέτο των Rodrigo y Gabriela για την κυκλοφορία ενός νέου τραγουδιού.

Το "Acredita No Véio (Listen To The Old Man)", που μπορείτε να ακούσετε εδώ, βρίσκει τον Βραζιλιάνο να τραγουδάει πάνω σε μια ιδιαίτερη κιθαριστική ενορχήστρωση.

Η συνεργασία των δύο πλευρών, προέκυψε έπειτα από την γνωριμία τους μέσω του κοινού φίλου και παραγωγού Jorge Berlanga.

O Pelé είχε αρχικά συνθέσει το κομμάτι το 2005 με τη βοήθεια του διάσημου Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Ruria Duprat, αλλά η έλευση των Rodrigo y Gabriela έδωσε νέα ώθηση στη σύνθεση.

Ο Pelé, σχολιάζοντας την αγάπη του για την μουσική, ανέφερε:

«Δεν ήθελα ο κόσμος να συγκρίνει τον Pelé τον μουσικό με τον Pelé τον ποδοσφαιριστή. Αυτό θα ήταν μια τεράστια αδικία. Το ταλέντο μου στο ποδόσφαιρο ήταν ένα δώρο από τον Θεό, η ενασχόλησή μου με την μουσική ήταν απλά για διασκέδαση.

Έγραψα αυτό το κομμάτι επειδή όταν έπαιζα στη Santos, ο προπονητής συνήθιζε να λέει πως όταν χάναμε έφταιγαν οι παίκτες, ενώ όταν κερδίζαμε, αυτό οφειλόταν στη μαύρη μαγεία (σ.σ. "Macumba"). Το τραγούδι είναι μια παρωδία, αφού, προφανώς το macumba δεν κερδίζει παιχνίδια!».

Οι Rodrigo y Gabriela με τη σειρά τους σχολίασαν:

«Είμαστε τεράστιοι οπαδοί του ποδοσφαίρου. Μεγαλώνοντας στο Mexico City, ακούγαμε αμέτρητες ιστορίες αναφορικά με τον Pelé και εκείνη την θρυλική εθνική Βραζιλίας που κατέκτησε το Mundial του 1970 στην πόλη μας.

Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξη και τον ενθουσιασμό μας, όταν διαπιστώσαμε πως ο Pelé δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών αλλά και ένας ταλαντούχος συνθέτης και τραγουδιστής. Είναι τεράστια τιμή για εμάς να συνεργαστούμε μαζί του λίγο πριν κλείσει τα 80 του χρόνια».

Υπενθυμίζουμε πως οι Rodrigo y Gabriela αναμένονται να κυκλοφορήσουν ένα live άλμπουμ, όπου θα παίζουν ολόκληρο τον πρόσφατο δίσκο τους, "Mettavolution" και 2 κλασικές συνθέσεις τους. Το ορχηστρικό ντουέτο κυκλοφόρησε επίσης στις αρχές της χρονιάς το "Mettal" EP.

  • SHARE
  • TWEET