Carmine Appice: «Για μένα, οι Metallica δημιούργησαν το heavy metal»

O σπουδαίος ντράμερ μίλησε, επίσης, για την πτώση του hard rock και του metal την περίοδο ακμής του grunge

05/10/2020 @ 13:22

Ο θρυλικός ντράμερ Carmine Appice μίλησε στο Sea Of Tranquility για την άνοδο του grunge στις αρχές των '90s. Ο Appice είπε για το πως εξώθησε πολλές rock μπάντες από το ράδιο και το MTV, οδηγώντας τις πωλήσεις των δίσκων τους σε πτώση. 

«Εκείνες τις μέρες, κανείς δεν μας άγγιζε, επειδή είμαστε όλοι δεινόσαυροι» θυμάται ο Carmine. «Οτιδήποτε σχετικά με τους Nirvana και το grunge ήταν στη μόδα, και κανείς δεν ήθελε να μας αγγίξει, τις υπόλοιπες μπάντες. Ο Ted Nugent, o Dio... Εγώ έπαιζα με τον Edgar Winter το '91-'92 με τους Mother's Army σε κλαμπ των 500 ατόμων. Ο Dio έπαιζε στα ίδια κλαμπ, με τον αδερφό μου (Vinny Appice στα τύμπανα). Όλοι έπεφταν σε δημοφιλία. Οι Black Sabbath, o Οzzy. Εκτός από τους Nirvana, τους Stone Temple Pilots, τους Pearl Jam και όλους αυτούς τους τύπους».

Όταν του επισημάνθηκε πως οι Metallica συνέχιζαν να πουλάνε αρκετούς δίσκους και να παίζουν σε μεγάλο κοινό στις αρχές των '90s, ο Carmine είπε: «Οι Metallica δεν ήταν σαν τις άλλες μπάντες. Είναι αυτοί που θεωρώ πως δημιούργησαν αυτό που λέμε heavy metal. Όλες οι άλλες μπάντες - οι Motley Crue, οι Blue Murder... είναι hard rock - δεν είναι heavy metal. Ο ήχος των Metallica, αυτό είναι, για μένα, το heavy metal, το οποίο μετά έγινε death metal και speed και όλα τα άλλα είδη. Αλλά ο πρώτος δίσκος του Ozzy ήταν hard rock. Οι Motley Crue, οι Whitesnake, οι King Cobra ήταν hard rock...»

Ο Appice είναι ο αυθεντικός ντράμερ των Vanilla Fudge στους οποίους παραμένει μέχρι και σήμερα. Έχει παίξει επίσης με τους Cactus και τους Beck, Bogert & Appice, ενώ έχει περάσει και από τις μπάντες των Ozzy Osbourne και Rod Stewart. Έχει λάβει την 28η θέση των καλύτερων ντράμερ όλων των εποχών από το περιοδικό Rolling Stone.

  • SHARE
  • TWEET