Πόσο τιμάται η ψυχική οδύνη των fans του Michael Jackson;

Μια περίεργη δικαστική ιστορία γύρω από τον θάνατο του βασιλιά της pop έλαβε τέλος

12/02/2014 @ 18:53
Τέλος δόθηκε σε μια περίεργη δικαστική υπόθεση που ξεκίνησαν 34 fans του Michael Jackson που ήταν μέλη του επίσημου γαλλικού fan club του.

Οι fans είχαν διώξει νομικά τον γιατρό του Michael Jackson, Conrad Murray (ο οποίος το 2011 μπήκε φυλακή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια), και ζητούσαν από το δικαστήριο να τους επιδικαστεί αποζημίωση για ψυχική οδύνη λόγω του θανάτου του Jackson. Αρκετοί μάλιστα προσκόμισαν μαρτυρίες άλλων ατόμων για τη συμπεριφορά τους και φαρμακευτικές αγωγές που τους χορηγήθηκαν για να στηρίξουν τις θέσεις τους.

Το γαλλικό δικαστήριο όντως αποφάσισε να δοθεί αποζημίωση στους fans, η οποία είναι μόλις ένα ευρώ το άτομο (!), αλλά το κυριότερο είναι ότι για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε δικαστικώς το θέμα της ψυχικής οδύνης που μπορεί να προκύψει από τον θάνατο ενός διάσημου προσώπου.

Εν τω μεταξύ, η όλη ιστορία παίρνει και μια άλλη τροπή καθώς, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος των fans, η αναγνώρισή τους ως «θύματα» ψυχικής οδύνης ίσως τους δώσει το δικαίωμα να επισκεφθούν τον τάφο του, στον οποίον δεν επιτρέπεται η δημόσια πρόσβαση...
  • SHARE
  • TWEET