Νέο συγκρότημα από τους Jon Anderson, Rick Wakeman και Trevor Rabin των YES

13/01/2011 @ 10:59
Μπορεί πλέον να αποτελούν παρελθόν από τις τάξεις των YES, όμως ο Jon Anderson με τον Rick Wakeman, μέλη της λεγόμενης «κλασσικής σύνθεσης» του θρυλικού progressive συγκροτήματος, κάθε άλλο παρά με σταυρωμένα τα χέρια έχουν μείνει.

Αφού κυκλοφόρησαν μαζί το δίσκο "The Living Tree" και περιόδευσαν σε ολόκληρη την Αγγλία, βρίσκονται σε συζητήσεις αυτή την περίοδο για το σχηματισμό ενός νέου «super-project», το οποίο, πέραν των ιδίων, θα περιλαμβάνει στις κιθάρες τον Trevor Rabin. Ως γνωστόν, ο Rabin υπήρξε επίσης μέλος των YES, από το 1983 έως και το 1994, και είναι υπεύθυνος για την πιο επιτυχημένη εμπορικά περίοδο του group, όντας μάλιστα ο βασικός συνθέτης του "Owner Of A Lonely Heart", το οποίο το 1983 έφτασε στην κορυφή του Billboard.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Wakeman στην προσωπική του ιστοσελίδα, οι τρεις τους σχεδιάζουν τόσο να ηχογραφήσουν, όσο και να περιοδεύσουν. Την ίδια στιγμή, όπως σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, οι YES ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο μετά το 2001, έχοντας στις τάξεις τους, πέραν των εναπομείναντων «κλασικών» μελών (Chris Squire, Alan White και Steve Howe), τον Benoit David στα φωνητικά και τον γιο του Wakeman, Oliver, στα πλήκτρα.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε πως παρότι τόσο ο Wakeman, όσο και ο Rabin υπήρξαν μέλη των YES για πάνω από δέκα χρόνια, δεν ηχογράφησαν ποτέ μαζί. Στο μοναδικό δίσκο των YES στον οποίο εμφανίζονται από κοινού, το περίφημο "Union" του 1991 (album στο οποίο συμμετείχαν 8 πρώην και νυν -τότε- μέλη των YES), τα μέρη τους ηχογραφήθηκαν σε διαφορετικά studio.

Η πρώτη τους κανονική συνεργασία έλαβε χώρα το 1999, στο solo δίσκο "Return To The Centre Of The Earth" του Wakeman, στον οποίο ο Rabin συμμετέχει στο κομμάτι "Never Is A Long, Long Time".
  • SHARE
  • TWEET