Η πειρατεία «στέλνει» την EMI και την ιρλανδική κυβέρνηση στα δικαστήρια

13/01/2012 @ 13:17
Η EMI ξεκίνησε δικαστική διαμάχη εναντίον της ιρλανδικής κυβέρνησης, σχετικά με το πώς αυτή χειρίζεται τους νόμους της κατά της πειρατείας.

Η δισκογραφική εταιρία, στην οποία υπάγονται συγκροτήματα όπως οι Coldplay, οι 30 Seconds To Mars και άλλοι, κινήθηκε νομικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση της χώρας πως δεν κάνει κινήσεις για να εφαρμόσει νέους νόμους που θα καταπολεμήσουν την παράνομη διανομή αρχείων.

Η ιρλανδική κυβέρνηση όντως είχε υποσχεθεί να «ψάξει» περισσότερο τους νόμους που θα επέτρεπαν στις εταιρίες να υποχρεώνουν τους προμηθευτές διαδικτυακών υπηρεσιών να μπλοκάρουν τις ιστοσελίδες που θεωρούσαν ότι υποκινούν την πειρατεία, όμως η EMI αποφάσισε πως οι κινήσεις αυτές έχουν καθυστερήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους Irish Times, ο πρόεδρος της EMI της Ιρλανδίας, Willie Kavanagh, δήλωσε πως οι δισκογραφικές εταιρίες θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να απαιτούν από τους προμηθευτές διαδικτυακών υπηρεσιών να ερευνούν τις ιστοσελίδες που θεωρούν ότι εμπλέκονται με την πειρατεία. Τόνισε επίσης πως η εταιρία αμφιβάλλει για το αν η ιρλανδική κυβέρνηση έχει την πρόθεση να συλλάβει όσους μοιράζουν αρχεία και πως όλοι οι νόμοι που σχεδιάζεται να κατατεθούν «θα ήταν απίθανο να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της μουσικής βιομηχανίας για ασφαλιστικά μέτρα».
 
Η ιρλανδική EMI είδε τα έσοδά της το 2011 να μειώνονται στο 50% σε σχέση με το 2010, μία πτώση που η εταιρία αιτιολογεί σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση της παράνομης διακίνησης μουσικής.
  • SHARE
  • TWEET