«Έφυγε» ο Μανώλης Ρασούλης

14/03/2011 @ 09:40
Νεκρός στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε εχθές ο γνωστός κι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του, Μανώλης Ρασούλης. Ήταν 66 χρονών και, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος επήλθε στις 9 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες νωρίτερα από όταν τον βρήκαν φίλοι του.

Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945 στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου τελείωσε και το σχολείο. Το 1963 ήρθε στην Αθήνα, σπουδάζοντας σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου, ενώ παράλληλα δούλευε και στην εφημερίδα Δημοκρατική Αλλαγή. Στο Λονδίνο πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Γυρνώντας στην Ελλάδα, εντάχθηκε στην λεγόμενη τραγουδοποιία κι έκτοτε παρέμεινε εκεί με επιτυχία. Έχει γράψει άρθρα σε πολλές εφημερίδες κι έχει κάνει εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Η πρώτη φορά που το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστό ήταν το 1978 με την κυκλοφορία των "Η Εκδίκηση Της Γυφτιάς" και "Τα Δήθεν", δύο σπουδαίων δίσκων που έφεραν στο μουσικό προσκήνιο και τον Νίκο Παπάζογλου. Το 1985 ανέλαβε την παραγωγή ενός από τους δίσκους/best seller της σύγχρονης ελληνικής δισκογραφίας, τα "Ζεστά Ποτά" των αδελφών Κατσιμίχα, ενώ η τραγουδίστρια κόρη του Ναταλί Ρασούλη, συνεργάστηκε με τους Septic Flesh σε τρεις δίσκους τους ("Ophidian Wheel", "A Fallen Temple" και "Sumerian Daemons").
  • SHARE
  • TWEET