Οι Cyanna Mercury παρουσιάζουν το "Archetypes" στο Gagarin

Tην Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

14/10/2016 @ 14:59

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

Cyanna Mercury present "Archetypes"

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 8€, προπώληση με LP βινυλίου "Archetypes": 25, ταμείο: 10€

Σημεία προπώλησης: Viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, Reload Stores, Media Markt, Seven Spots, Καταστήματα Public, Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης και Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Ο όρος «ψυχεδελικό rock» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον ήχο των Cyanna Mercury, αλλά σε καμία περίπτωση να ορίσει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του, οι επιρροές του οποίου ξεκινούν από το δυτικό psych και τις folk ρίζες και φτάνουν στην ελληνική ρυθμολογία και ηχοχρωματική παράδοση. Το υψηλό συνθετικό επίπεδο του πρώτου τους LP "Archetypes", χαρακτηρίζεται από μια μαγευτική απλότητα και μία ζωντανή τραχύτητα, που ισορροπεί με τις αξιομνημόνευτες μελωδίες και τα παροξυσμικά φωνητικά ξεσπάσματα. Επί σκηνής δε, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος τους έχει δει, το αποτέλεσμα είναι μια παγανιστική γιορτή με συνεχείς κορυφώσεις και εναλλαγές ανάμεσα σε σκοτεινές ατμόσφαιρες και ενεργειακές εκρήξεις.

Έχοντας ήδη μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικά ονόματα του ύφους τους -και όχι μόνο- όπως οι Editors, The Raveonettes, Sonic Jesus, The Myrrors και Kikagaku Moyo μεταξύ άλλων, έχοντας συμμετάσχει σε εγχώρια festivals - ορόσημα όπως τα Ziria Festival, New Long Fest και Defcon Fest, αλλά και έχοντας εμφανιστεί ζωντανά σε πολυάριθμες πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο, θα έλεγε κανείς πως οι Cyanna Mercury έχουν ήδη ξεκινήσει να διαγράφουν μια διόλου ευκαταφρόνητη πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του εγχώριου εναλλακτικού ήχου, με αφορμή την παρθενική δισκογραφική κυκλοφορία της. Το "Archetypes" είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET