Οι Arkona έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι pagan/folk metallers από τη Ρωσία επισκέπτονται την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2018

24/10/2017 @ 17:39

Khram European Tour 2018

Arkona (Russia)

+Support Acts

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 - Αθήνα - Κύτταρο Live
Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 - Θεσσαλονίκη - Eightball

"Pagan / Folk / Extreme Metal Perfection"

Αν γνωρίζετε ένα Ρώσικο metal συγκρότημα, αυτό σίγουρα είναι οι Pagan / Folk Metallers Arkona. Το όνομά τους, το πήραν από ένα εκ των τελευταίων προ-χριστιανικών Σλάβικων πόλεων -κάστρων και από το 2002 που ιδρύθηκαν, παρουσιάζουν αξιοπρόσεχτη πρόοδο και εξέλιξη στο μουσικό τους ύφος.

Βασικός πυλώνας είναι η συνθέτης / τραγουδίστρια Masha "Scream" Arkhipova, που αν κάποιοι πιστεύουν ότι μόνο η Angela Gossow ή η Alissa White-Gluz ή η Sabina Classen, κ.λ.π. κάνουν γυναικεία brutal φωνητικά, θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Το συγκρότημα, που έχει στίχους στα Ρωσικά, όπως και όλους τους τίτλους των άλμπουμ τους, έχει καταφέρει με τον καιρό και την επιτυχία που έχει, να αντικαταστήσει τους midi ήχους των folk οργάνων, με πραγματικά όργανα και ορχήστρες. Οι folk μελωδίες, εδώ και κάποια χρόνια προέρχονται από αυθεντικά μεσαιωνικά και παραδοσιακά Ρωσικά όργανα, που συνδυάζονται με metal riffs, δίκαση, μέχρι και blastbeats!!! Σε ότι αφορά τα φωνητικά, εναλλάσσονται από καθαρά, σε death και black metal!!!

Οι Arkona, εδώ και χρόνια συμπεριλαμβάνονται στην ελίτ των pagan / folk συγκροτημάτων παγκοσμίως, με πολλές και μεγάλες headline περιοδείες και πολλά εκατομμύρια views σε κάθε video clip τους στο YouTube. Τον Ιανουάριο του 2018, κυκλοφορούν το νέο όγδοο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο “Khram”, που στα Ρωσικά σημαίνει “Ναός”. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το εξώφυλλο του άλμπουμ έχει το αίμα της Masha “Scream” Arkhipova, το αίμα με το οποίο γράφτηκαν και οι στίχοι του. Για μια ακόμα φορά, υπάρχουν φυσικά όργανα με τα οποία ηχογραφήθηκε το άλμπουμ, από τα χάλκινα συμφωνικής ορχήστρας, μέχρι τα πνευστά και τα cello, σε συνδυασμό, πάντα, με extreme pagan metal συνθέσεις και επικά κομμάτια που έχουν καθαρές μελωδίες και περάσματα με πιάνο. 

Αν είστε λάτρης συγκροτημάτων όπως οι Eluveitie, Alestorm, Korpiklaani, Ensiferum, Wintersun και όλων των μεγάλων σχημάτων του folk metal, οι συναυλίες των Arkona θα αποτελέσουν ξεχωριστά event για εσάς. Μαζί με τους Arkona, θα εμφανιστεί και ένα ακόμη σχήμα από το εξωτερικό, που θα ανακοινωθεί κατά το επόμενο διάστημα.

Ώρα έναρξης: 20:00 - Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ (Προπώληση & Ταμείο)

Προπώληση Εισιτηρίων Αθήνα

Ticket House - Metal Era - No Remorse Records - Reload Stores - Cinema Libre - Uncle Chronis Tattoo - Monsterville
On-Line: 123tickets.gr - tickethouse.gr

Προπώληση Εισιτηρίων Θεσσαλονίκη

Musicland - Alone Metal Store - Dizzy Dolls - Café Bar Διώροφον
On-Line: 123tickets.gr - tickethouse.gr

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET