Αγνοείται η φυλακισμένη Nadya Tolokonnikova των Pussy Riot

Εδώ και δέκα μέρες αγνοεί τα ίχνη της η οικογένειά της

04/11/2013 @ 10:45
Αγνοείται η Nadya Tolokonnikova, ένα από τα μέλη των Pussy Riot που φυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με το Buzzfeed, η οικογένειά της δεν έχει νέα της από όταν μεταφέρθηκε σε φυλακές της Mordovia της Ρωσίας, εδώ και περίπου δέκα ημέρες.

Η Tolokonnikova, από όταν καταδικάστηκε για δύο χρόνια φυλάκιση, τον Αύγουστο του 2012, έχει επιχειρήσει πολλές φορές να καταδείξει στην κοινή γνώμη τις άθλιες συνθήκες κράτησής της. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα έγραψε ανοιχτή επιστολή όπου περιέγραφε με λεπτομέρειες τις συνθήκες εξαθλίωσης τις οποίες βιώνουν αυτή και οι συγκρατούμενές της κάθε μέρα. Έχει κάνει, επίσης, απεργία πείνας η οποία την οδήγησε στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας της, Andrei, δήλωσε: «Κανείς δεν ξέρει τίποτα. Δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν είναι ζωντανή. Δεν γνωρίζουμε την υγεία της. Είναι άρρωστη; Την χτύπησαν;»

Ο άντρας της, Petya Verzilov, δηλώνει πεπεισμένος ότι ο λόγος που οι ρωσικές αρχές άλλαξαν τον τόπο κράτησής της ήταν ότι ήθελαν να της «κλείσουν το στόμα».

Τελευταίες εξελίξεις: Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν στην εφημερίδα Guardian ότι η Tolokonnikova μεταφέρθηκε σε καινούργια φυλακή και ότι η οικογένειά της θα ενημερωθεί για το πού βρίσκεται εντός δέκα ημερών από την άφιξή της, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
  • SHARE
  • TWEET