Έφυγε από τη ζωή ο Ricky Gardiner, κιθαρίστας του "The Passenger"

Ο συνεργάτης των Iggy Pop και David Bowie, είχε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των θρυλικών "Lust For Life" και "Low"

17/05/2022 @ 14:10

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Ricky Gardiner, ευρύτερα γνωστός από τις συνεργασίες του με τους David Bowie και Ιggy Pop.

Τόσο ο Pop, όσο και ο παραγωγός Tony Visconti με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα 16 Μαΐου γνωστοποίησαν το γεγονός, με τον πρώτο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Ricky ήταν ο πιο ευγενικός άνθρωπος που έπαιξε ποτέ κιθάρα, ευχαριστώντας τον παράλληλα για τις συνθέσεις και τις αναμνήσεις.

Με την αιτία θανάτου να μην έχει αποκαλυφθεί, αξίζει να αναφερθεί πως ο Visconti, μακροχρόνιος φίλος του μουσικού, αποκάλυψε πως ο Gardiner έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον.

Ο Gardiner αποτελεί τον συν-δημιουργό του θρυλικού "Passenger", έχοντας καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση τόσο του "Lust For Life" (με credits και στα "Success" και "Neighborhood Threat", ενώ είχε αξιοσημείωτη παρουσία και στο "Low" του David Bowie.

Μέσω του τελευταίου, γνωρίστηκε με τον Iggy Pop, όταν και αποτέλεσε μαζί με τον Bowie την μπάντα για την περιοδεία του "The Idiot" στα μέσα του '77, me to "Lust For Life" να κυκλοφορεί λίγο καιρό αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως ο Iggy Pop αναμένεται να εμφανιστεί στο Release Athens 2022 τον προσεχή Ιούλιο μαζί με τους Liam Gallagher και Fontaines D.C.

Δείτε επίσης:

Δείτε το video clip για το "The Passenger" του Iggy Pop

  • SHARE
  • TWEET