Pearl Jam: Διαθέσιμο μετά από 28 χρόνια το λογοκριμένο video clip του "Jeremy"

Το εμβληματικό τραγούδι βασίστηκε στην πραγματική ιστορία του Jeremy Wade Delle

09/06/2020 @ 20:40

Ένα από τα εμβληματικότερα τραγούδια των αρχών της δεκαετίας του '90 συνοδεύεται πλέον από μια διαφορετική εκδοχή του αντίστοιχου video clip, σχεδόν 28 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία.

To "Jeremy" των Pearl Jam περιλαμβάνεται στο υπερεπιτυχημένο ντεμπούτο τους "Ten" και βασίστηκε στιχουργικά στην τραγική, πραγματική ιστορία του μαθητή Jeremy Wade Delle, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στους συμμαθητές του τον Ιανουάριο του 1991.

Το συγκρότημα έδωσε στην δημοσιότητα την μη λογοκριμένη εκδοχή του video, όπου ο πρωταγωνιστής εμφανίζεται να βάζει όπλο στο στόμα του, ταυτόχρονα με την National Gun Violence Awareness Day.

Στην σχετική δήλωση των Αμερικανών, αναφέρονται τα εξής: «Η αύξηση της ένοπλης βίας από την κυκλοφορία του "Jeremy" μέχρι σήμερα προκαλεί ζάλη. Διαθέσαμε την μη λογοκριμένη εκδοχή του video, η οποία δεν μπορούσε να προβληθεί το 1992 σύμφωνα με τους νόμους περί λογοκρισίας στην τηλεόραση. Μπορούμε να αποτρέψουμε τους θανάτους από όπλα, είτε πρόκειται για μαζικές εκτελέσεις, θανάτους εξαιτίας της απόγνωσης, επιβολή του νόμου ή ατυχήματα.»

  • SHARE
  • TWEET