Patti Smith και Godspeed You! Black Emperor στο Ηρώδειο

Θα εμφανιστούν στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022

28/03/2022 @ 17:53

Patti Smith και Godspeed You! Black Emperor συγκαταλέγονται στους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Ηρώδειο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022, σύμφωνα με τις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις.

Εν αναμονή των πληροφοριών για τις τιμές και την προπώληση των εισιτηρίων, ακολουθούν τα σχετικά δελτία Τύπου.

Patti Smith: Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Η ιέρεια του πανκ, η αιώνια ρομαντική της νεοϋορκέζικης σκηνής, πνευματική επίγονος του Ρεμπώ, του Μπολάνιο, του Γκίνσμπεργκ και της Γενιάς Μπητ, έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μια μοναδική συναυλία, όπου παντρεύει τη μουσική και την ποίησή της με τον δικό της, απαράμιλλο τρόπο. Έχοντας σφραγίσει το μουσικό στερέωμα με τραγούδια-ύμνους όπως το «Because the Night» και έχοντας διακριθεί για το λογοτεχνικό της έργο (National Book Award για τα απομνημονεύματά της Πάτι και Ρόμπερτ), η πολυσχιδής μουσικός, συγγραφέας, εικαστικός και ακτιβίστρια θα μας εμπνεύσει, θα μας συγκινήσει και θα ξυπνήσει πάλι την πίστη στη δύναμή μας ν’ αλλάξουμε τον κόσμο: "People have the power!"

Godspeed You! Black Emperor: Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Η καλλιτεχνική κολλεκτίβα-φαινόμενο της διεθνούς post-rock σκηνής Godspeed You! Black Emperor έρχεται στην Ελλάδα για μια υπερβατική συναυλιακή εμπειρία. Από την ίδρυσή τους στο Μόντρεαλ του Καναδά το 1994 από τους Efrim Menuck, Mauro Pezzente και Mike Moya έως και σήμερα, το σχήμα αναζητά διαρκώς νέες μουσικές φόρμες, καταρρίπτοντας θεαματικά όλες τις βεβαιότητες της post-rock σκηνής. Ο πειραματισμός χωρίς όρια και «ταμπέλες», οι μεγάλες ενορχηστρώσεις και τα ονειρικά ambient ηχητικά τοπία των Godspeed You! Black Emperor συνθέτουν ένα πρωτοποριακό μουσικό σύμπαν που μαγεύει εδώ και δύο δεκαετίες το φανατικό κοινό τους και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

  • SHARE
  • TWEET