High Fidelity, Leonard Cohen και Amy Winehouse στο Park Your Cinema του Σταύρος Νιάρχος

Αναλυτικά οι ημερομηνίες των προβολών στο Ξέφωτο του Πάρκου

12/07/2021 @ 19:50

Για έκτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park Your Cinema, η σειρά υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υποδέχεται το κοινό στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Σε συνεργασία Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η σειρά που αποδεικνύει ότι η κωμωδία είναι τελικά μια πολύ σοβαρή υπόθεση συνεχίζεται με τις ακόλουθες προβολές:

Παρασκευή 16 Ιουλίου: Airplane!
Παρασκευή 23 Ιουλίου: High Fidelity
Παρασκευή 30 Ιουλίου: The Royal Tenenbaums
Παρασκευή 06 Αυγούστου: Pride

Στα πλαίσια της σειράς Park Your Cinema Docs, θα προβληθούν τα εξής δύο ντοκιμαντέρ:

Τετάρτη 14 Ιουλίου: Marianne & Leonard: Words of Love
Τετάρτη 21 Ιουλίου: Amy

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι προβολές ξεκινούν στις 21:00.

Ακολουθύν περισσότερα για τις προβολές μουσικού ενδιαφέροντος από τα αντίστοιχα Δελτία Τύπου:

High Fidelity (2000)

Μουσική και έρωτας συνδυάζονται στην ταινία του Στίβεν Φρίαρς που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Νικ Χόρνμπι. Όταν η σύντροφός του τον αφήνει για κάποιον άλλο, ένας ιδιοκτήτης παλιού δισκάδικου αποφασίζει να αναθεωρήσει τη ζωή του και να έρθει σε επαφή με όλες τις παλαιότερες ερωμένες του που τον εγκατέλειψαν. Ροκ μουσική, ερωτικές ανασφάλειες, μία συλλογή από τοπ-5, μπόλικο χιούμορ αποτελούν τα βασικά υλικά μιας ταινίας, στην οποία αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς, Σενάριο: Ντ. Β. Ντεβισέντις, Στιβ Πινκ, Τζον Κιούζακ, Σκοτ Ρόζενμπεργκ

Πρωταγωνιστούν: Τζον Κιούσακ, Τιμ Ρόμπινς, Λίζα Μπονέ, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Λίλι Τέιλορ, Τζόαν Κιούζακ, Τζακ Μπλακ

Διάρκεια: 113΄


Μάριαν και Λέοναρντ: Λόγια αγάπης (Marianne & Leonard: Words of Love) (2019)

"Now so long Marianne / It’s time that we began to laugh / And cry and cry and laugh about it all again…" Σ' αυτό το συγκινητικό ντοκιμαντέρ, έρχονται στο φως τρυφερές λεπτομέρειες από τον έρωτα του θρυλικού καναδού τραγουδοποιού Λέοναρντ Κοέν με τη μούσα του, που κέρδισε την αθανασία μέσα από τα τραγούδια "So Long Marianne" και "Bird on the Wire", και έγινε η πηγή έμπνευσης για τους στίχους βαθιά συναισθηματικούς που απηχούν μέχρι σήμερα.

Σκηνοθεσία: Nick Broomfield

Διάρκεια: 97΄


Amy (2015)

Χρησιμοποιώντας αδημοσίευτο αρχειακό υλικό, ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ασίφ Καπάντια (Senna), φωτίζει τη σύντομη ζωή και τη λαμπερή καριέρα της επιδραστικής σόουλ/τζαζ τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Έιμι Γουάινχαουζ, αλλά και το τραγικό τέλος της σε ηλικία μόλις 27 ετών. Το πορτραίτο της βραβευμένης με 6 Grammy μουσικού σκιαγραφείται μέσα από τα λόγια της ίδιας, μέσα από homemade βίντεο και συνεντεύξεις με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες της. Μια ατίθαση, εκρηκτική, larger-than-life προσωπικότητα σε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκε με Όσκαρ, BAFTA και Grammy.

Σκηνοθεσία: Ασίφ Καπάντια

Διάρκεια: 128΄

  • SHARE
  • TWEET