Jason Newsted: «Δεν έχω την δύναμη πια να παίζω όπως στους Voivod ή στους Metallica»

Είκοσι χρόνια μετά την αποχώρηση του, ο Αμερικανός μπασίστας μιλάει για την ορθότητα της απόφασής του

27/04/2021 @ 14:11

Ο πρώην μπασίστας των Metallica, Jason Newsted, δεν έχει πλέον αμφιβολίες για την επιλογή του να αποχωρήσει από το κορυφαίο συγκρότημα.

Ο 58χρονος μουσικός αποχώρησε από τους Metallica πριν δύο δεκαετίες μετά από δεκαπέντε χρόνια κοινής πορείας και την θέση του πήρε ο Robert Trujillo.

Ο Newsted μίλησε σε συνέντευξη του το 2020, η οποία μόλις πρόσφατα έγινε διαθέσιμη στο κοινό, για την πολύκροτη αποχώρησή του.

«Καθώς περνούσαν τα χρόνια αναρωτιόμουν, τι θα γινόταν αν είχα μείνει; Και όλοι - εκτός από την αδερφή μου, την σύζυγό μου, τον πατέρα μου, τους αδερφούς μου και την μητέρα μου, οι οποίοι έβλεπαν τι συμβαίνει - αναρωτιούνταν «πως μπορώ να το κάνω αυτό, να πετάω δεκάδες εκατομμύρια δολάρια;» «γιατί να φύγω από μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες μπάντες όλων των εποχών;» είπε ο Newsted.

«Μου πήρε λίγο χρόνο για να τους πείσω. Καθώς σκεφτόμουν όλα αυτά, τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως έπρεπε. Δεν λέω ότι μπορούσα να το προγραμματίσω ή κάτι τέτοιο. Έχουν περάσει δεκαεννέα χρόνια από τότε, είχα δύο ή τρεις ζωές από τότε που ήμουν σε αυτό το μεγάλο πράγμα που μου παρείχε όλα αυτά».

«Δεν θα πω ποτέ κακία για τα παιδιά ή για οτιδήποτε. Μου έδωσαν την ευκαιρία μου και την ζωή μου, και δούλεψα όσο πιο σκληρά μπορούσα. Η μουσική που παίζω τώρα με τους The Chophouse Band είναι αυτή που μπορώ να παίξω. Κάποιες φορές είναι πιο άγρια, αλλά ξέρω ότι μπορώ να την παίζω για πάντα. Αυτή την μουσική και του Johnny Cash μπορώ να τις παίζω είτε κάθομαι, είτε ξαπλωμένος είτε χορεύοντας. Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι δεν μπορώ να παίξω όπως θα ήθελα να παίζω στους Voivod ή τους Metallica. Δεν έχω την σωματική δύναμη να το κάνω πια. Κάνω μόνο έξι εμφανίσεις τον χρόνο (με τους The Chophouse Band) και τις κάνω σωστά» συνέχισε ο έμπειρος μπασίστας.

  • SHARE
  • TWEET