Ο πρώην τραγουδιστής των H.E.A.T διαγνώστηκε με λευχαιμία

Το μήνυμα του Erik Grönwall από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται

13/04/2021 @ 21:58

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, o Erik Grönwall αποκάλυψε πως πάσχει από λευχαιμία.

Ο χαρισματικός, πρώην frontman των H.E.A.T νοσηλεύεται πλέον για 22η ημέρα στο νοσοκομείο και συγκινεί με τα λόγια του.

Είναι ώρα να μιλήσω ανοιχτά. Θα προσπαθήσω να κάνω μια μεγάλη ιστορία όσο το δυνατόν συντομότερη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι για 22η ημέρα σε νοσοκομείο της Σουηδίας. Πριν από περίπου ένα μήνα ήμουν γεμάτος ενέργεια, ικανός για ό,τι κάνω φυσιολογικά, business as usual.

Και τότε εμφανίστηκε από το πουθενά. Άρχισα να αισθάνομαι εξαντλημένος, δεν είχα ενέργεια για να εκτελέσω τις πιο απλές εργασίες και ήταν σαν να είχα τρέξει μαραθώνιο όταν κυριολεκτικά περπατούσα με το σκυλί μου για πέντε λεπτά. Κάτι δεν ήταν σωστό. Οπότε έκανα μερικές εξετάσεις αίματος και... fast forward..., τώρα είναι η τρίτη εβδομάδα της θεραπείας μου κατά της οξείας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας (acute lymphocytic leukemia).

Σε ιατρικούς όρους, αυτό σημαίνει ότι ο μυελός των οστών παράγει ανώριμα κύτταρα αίματος αντί ώριμα.

Τώρα. Πρώτον και κυριότερο. Είμαι εξαιρετικά προνομιούχος και ευγνώμων που ζω σε μια εποχή που μια ασθένεια όπως αυτή είναι θεραπεύσιμη. Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος σε αυτόν τον τομέα. Το σώμα μου αντιδρά καλά στη θεραπεία, αλλά είναι μια μακρά σε διάρκεια θεραπεία και πρόκειται για την πιο δύσκολη πρόκληση της ζωής μου μέχρι στιγμής, για εμένα και την οικογένειά μου. Ψυχικά και σωματικά.

Έχω σκεφτεί πολύ όσον αφορά το πώς θα το αντιμετωπίσω -δημόσια και ιδιωτικά- και αποφάσισα να είμαι απολύτως διαφανής σχετικά με αυτό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα υπάρξουν καλές και κακές ημέρες, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να μιλάμε, να μοιραζόμαστε και να δείχνουμε τις αδύναμες πλευρές μας και τις κακές μας ημέρες. Τελικά, η ζωή δεν είναι πάντα ένας χνουδωτός κόσμος κοινωνικής δικτύωσης με σούπερ φίλτρο. Κανένα φίλτρο του Instagram δεν μπορεί να τον ομορφύνει.

Δεν επιλέγουμε πάντα τι συμβαίνει σε εμάς, η ζωή είναι λαχείο, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε πώς θα αντιδράσουμε. Λοιπόν... τουλάχιστον ας κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διαλέξουμε το πώς. Δεν υπόσχομαι συχνές ενημερώσεις, αλλά όταν το κάνω, θα δείτε μια νέα πλευρά μου εάν μείνετε εδώ. Υποθέτω μια πιο διαφανή πλευρά.

Εάν θέλετε να είστε υποστηρικτικοί, εστιάστε στην ενδυνάμωση της ΥΓΕΙΑΣ. Δεν πιστεύω στην καταπολέμηση της φωτιάς με φωτιά, ας χρησιμοποιήσουμε νερό. Ας το καταλάβουμε για να βρούμε θεραπεία.

Δεν θα δώσω καθόλου συνεντεύξεις, οπότε σεβαστείτε ευγενικά την ιδιωτικότητα την δική μου και της οικογένειάς μου. Η μοναδική αξιόπιστη πηγή πληροφοριών θα έρχεται απευθείας από εμένα μέσω των καναλιών μου, οπότε μην ακούτε τίποτα άλλο.

Τελευταία σημείωση. Τα πάω καλά λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις και είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω αυτήν την πρόκληση όσο καλύτερα μπορώ. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, αποφάσισα να ξυρίσω τα μαλλιά μου αφού θέλω να ελέγξω τη διαδικασία όπου μπορώ.

Από την πλευρά μας, δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ολόψυχα καλή ανάρρωση στον Erik, με την ελπίδα ότι θα βγει δυνατότερος από αυτή την τεράστια δοκιμασία.

Ο τελευταίος δίσκος των Σουηδών hard rockers με τίτλο "H.E.A.T IΙ" κυκλοφόρησε στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς.

Tον Μάρτιο του 2019 είχαν βρεθεί για δεύτερη φορά στην χώρα μας, πραγματοποιώντας μια καταπληκτική εμφάνιση το στο Gagarin.

  • SHARE
  • TWEET