Fan των Exploited δολοφονείται προσπαθώντας να σταματήσει ναζιστικό χαιρετισμό

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας

24/02/2017 @ 12:31

Ένας Ρώσος μουσικόφιλος μαχαιρώθηκε και πέθανε μετά από συναυλία των Exploited στην Αγία Πετρούπολη.

Όπως αναφέρει το ρωσικό website Life, μετά το τέλος της εμφάνισης στο συναυλιακό χώρο Cosmonaut, ένας 27χρονος Ρώσος αντιμετώπισε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι επιδίδονταν σε ναζιστικούς χαιρετισμούς.

Μετά από συμπλοκή ο νεαρός μαχαιρώθηκε στην κοιλιακή χώρα με την ιατρική ομάδα που κατέφθασε άμεσα να διαπιστώνει τον ακαριαίο θάνατό του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης τράπηκε σε φυγή με την αστυνομία να τον αναζητά.

Σε ανακοίνωσή τους οι Exploited εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση δηλώνοντας για μια ακόμη φορά πως οι ναζί δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις εμφανίσεις τους.

«Μόλις μας πληροφόρησαν πως ένας fan των Exploited δολοφονήθηκε έξω από το συναυλιακό χώρο που εμφανιστήκαμε στο St. Petersburg. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του και ελπίζουμε να συλληφθεί ο δράστης».

Και συνεχίζοντας:

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα επειδή έχει ξεκινήσει μια κουβέντα για τον αν είναι δικό μας λάθος η δολοφονία αυτού του παιδιού. Αν είχαμε παρατηρήσει κάποιον να επιδίδεται σε ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της συναυλίας, θα τον είχαμε πετάξει έξω. Σταματήσαμε πέντε ή έξι φορές το live καθώς υπήρχαν αψιμαχίες μεταξύ των σεκιουριτάδων και των punks. Το λέμε για μια ακόμη φορά. Οι ναζί και οι ναζί punks δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις συναυλίες μας».

  • SHARE
  • TWEET