Μήνυση στον Eric Clapton για διασκευή που έκανε το 1992

Ο αντίδικος διεκδικεί 5 εκατομμύρια δολάρια

31/10/2016 @ 11:51

Η εταιρεία διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων του παλιού bluesman Bo Carter καταθέτει μήνυση εναντίον του Eric Clapton για λανθασμένη απόδοση των credits σε κομμάτι που διασκεύασε.

O Clapton διασκεύασε το "Alberta" στο "Unplugged" του 1992, αναφέροντας στα credits πως το κομμάτι γράφτηκε από τον Huddie ‘Lead Belly’ Ledbetter.

Η μήνυση αναφέρει πως το τραγούδι διασκευάστηκε με χρήση των στίχων "Alberta, Alberta" αντί για "Corrine, Corrina" και στα credits παρουσιάστηκε ως "Alberta Blues". Αν και ο Ledbetter όντως ηχογράφησε ένα τραγούδι με τίτλο "Alberta", πρόκειται για ένα μουσικά εντελώς διαφορετικό κομμάτι.

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση αναφέρει: «Είναι μια κλασική υπόθεση στην οποία οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων της δουλειάς ενός παλιού καλλιτέχνη διεκδικούν αυτό που τους ανήκει αποδίδοντας παράλληλα τα …του Καίσαρος τω Καίσαρι. Ο Bo είναι ο πραγματικός δημιουργός του κομματιού».

Η αντίδικος εταιρεία διεκδικεί 5 εκατομμύρια δολάρια από τους Clapton, Warner Music Group, Rhino Music, MTV και Viacom. Να θυμίσουμε πως ο Bo Carter πέθανε το 1964.

Θυμηθείτε εδώ την απόδοση του επίμαχου κομματιού από τον Eric Clapton στο MTV Unplugged.

  • SHARE
  • TWEET