Τα αίτια θανάτου του Prince

«Εβδομάδες μακριά η επίσημη ανακοίνωση, σε εξέλιξη ακόμα η έρευνα» λένε οι αρχές

03/06/2016 @ 14:50

Την ημέρα πριν βρεθεί νεκρός στο ασανσέρ της οικίας του, ο Prince επισκέφθηκε ένα τοπικό γιατρό της Minneapolis ο οποίος του χορήγησε συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τα πρακτικά του δικαστηρίου που εξετάζει τον πρόωρο χαμό του μουσικού αστέρα, όπως τα εξασφάλισαν οι Los Angeles Times. Ο ίδιος γιατρός βρέθηκε το επόμενο πρωινό, δηλαδή ανήμερα του θανάτου του Prince, στο Paisley Park –την βίλα του- για να του παραδώσει κάποιες εξετάσεις.

Ο γιατρός, ονόματι Michael Todd Schulenberg, ειδικεύεται στην οικογενειακή ιατρική περίθαλψη και εξέτασε επίσης τον Prince στις 7 Απριλίου, την ημέρα που έγινε η ακύρωση της εμφάνισης στην Atlanta. Κατά τις δύο αυτές επισκέψεις, ο Schulenberg τον υπέβαλε σε εξετάσεις και του έδωσε φάρμακα για απόρρητη πάθηση.

Ο Schulenberg μετά τις αποκαλύψεις δεν εργάζεται πλέον στο δίκτυο North Memorial Health Care, αν και δεν έχει ποινικό μητρώο και οι New York Times γράφουν πως δεν υπάρχουν υποψίες για λάθος από την πλευρά του.

Η επίσημη ανακοίνωση της αίτιας θανάτου του Prince μπορεί και να απέχει ακόμα εβδομάδες, λένε οι αρχές. Την περασμένη εβδομάδα, δικηγόρος της οικογένειας του εκλιπόντα δήλωσε πως είχε κανονιστεί ραντεβού με κορυφαίο γιατρό με ειδίκευση στην θεραπεία της εξάρτησης από οπιοειδή την επομένη της ημέρας που ο καλλιτέχνης βρέθηκε νεκρός. Για λόγους ταχύτητας, ο συγκεκριμένος γιατρός από την Καλιφόρνια απέστειλε στο Paisley Park τον γιο του, Andrew Kornfeld, να συναντηθεί νωρίτερα με τον Prince, αλλά αυτός έμελλε να είναι ένας εκ των τριών που βρήκαν το πτώμα του.

Με τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης να αναμένονται, οι αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους στα παυσίπονα. Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος της οικογένειας δήλωσε ότι ο Prince είχε «ουσιαστικό πρόβλημα» με την χρήση παυσίπονων και κοκαΐνης για τουλάχιστον μία δεκαετία, ενώ όσοι ζούσαν κοντά του –τα μέλη της μπάντας του και ο οδηγός του- επιμένουν ότι δεν είχαν δει ποτέ τον Prince να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας όμως, που ανακοινώθηκαν χθες, κάνουν λόγο για δηλητηρίαση από υπερβολική δόση της δραστικής ουσίας του φαρμάκου fentanyl, ενός ισχυρότατου οπιούχου παυσίπονου 50 φορές δραστικότερου από την ηρωΐνη. Αρκετοί έχουν καταθέσει ότι ο Prince υπέφερε από χρόνιους πόνους σε γόνατα και γοφούς λόγω των πολυετών υψηλών σκηνικών του επιδόσεων. Δεν είναι ακόμη σαφές αν έχει συνταγογραφηθεί το συγκεκριμένο παυσίπονο, αν όμως έχει χορηγηθεί παράνομα, τότε όποιος το χορήγησε θα βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες.

  • SHARE
  • TWEET