Streaming του νέου δίσκου των Mark Lanegan Band

Ακούστε το "Phantom Radio" στο οποίο ένα app στο κινητό του και το post-punk, τον βοήθησαν σημαντικά!

17/10/2014 @ 11:40
Ο νέος δίσκος μιας από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές των 20 τελευταίων ετών, αυτής του Μark Lanegan, κυκλοφορεί στις 21/10 και μέσω του consequenceofsound.net τον ακούμε ολόκληρο.

Αποτελείται από 10 νέα τραγούδια για τα οποία ο 50χρονος Mark είπε πως το πρωταρχικό εργαλείο για τη σύνθεση, ήταν ένα app από το κινητό του, το «Funk Box». Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά «δεν χρειάστηκε να συνδέσω τα drum machine 909 και 808 γιατί το κινητό τα είχε ήδη. Απλά πρόσθετα μουσικά από synths και κιθάρες».

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου, η διαδικασία γεννήθηκε από αυτή την… ηλεκτρονική ρίζα και λόγω της αυξανόμενης αγάπης του πρώην τραγουδιστή των Screaming Trees και Queens of the stone age για το Krautrock αλλά και μία ραδιοφωνική εκπομπή για το new wave των ’80s την οποία ακούει τα βράδια όταν οδηγεί στο έρημο Λος Αντζελες.

«Αυτή ήταν η μουσική που άκουγα όταν μεγάλωνα. Ναι μεν οι Trees επηρεάστηκαν από την ψυχεδέλεια, τους 13th Floor Elevators και τους Love, αλλά ακούγαμε Echo And The Bunnymen, Rain Parade, Gun Club. Λατρεύαμε το βρετανικό post-punk. Επρεπε να περιμένω να γίνω 50 για αρχίζω να κλέβω από αυτό…».
Ακούστε το δίσκο από εδώ



  • SHARE
  • TWEET