«Στη σκέψη της συνέχισης των Pink Floyd με λούζει κρύος ιδρώτας»

Ο David Gilmour βάζει οριστικό τέλος στο μέλλον της μπάντας και ανακοινώνει σόλο δίσκο για το 2015

30/10/2014 @ 16:09
Λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του "The Endless River" στις 10/11, ο David Gilmour έδωσε συνέντευξη στο Rolling Stone, μιλώντας για το μέλλον της μπάντας αλλά και το δικό του.

«Μόνο στην ιδέα και στη σκέψη συνέχισης των Pink Floyd με λούζει κρύος ιδρώτας» λέει όσο πιο χαρακτηριστικά γίνεται και συμπληρώνει: «Απολαμβάνω τη ζωή και τη μουσική μου και δεν υπάρχει πλέον χώρος για τους Pink Floyd».

Δηλώνει πως στο "The Endless River" ο ρόλος του Rick Wright είναι καθοριστικός: «Συνήθως εγώ και ο Roger προκαλούσαμε πάντα φασαρία στα Μέσα, που η παρουσία του Rick ξεχνιόταν. Ηταν όμως απαραίτητος όσο ο καθένος μας. Δημιουργούσε ένα ολόκληρο ηχητικό περιβάλλον, με τρόπο που κανείς άλλος δεν μπορούσε».

Ο λόγος που πέρασαν πολλά χρόνια από την προηγούμενη δουλειά του, δεν ήταν άλλος από την οικογένεια. Ο Gilmour παντρεύτηκε ξανά, έκανε παιδιά, και ήθελα να τα φροντίζει αυτός. Ο ίδιος λέει πως δεν θέλησε να συνεχίσει τις τεράστιες σε χρόνο και… μέγεθος περιοδείες των Floyd, καθώς κουράστηκε. «Όταν τις έκανα, το αγαπούσα, το διασκέδασα. Αλλά είδα ότι γινόταν ολοένα και μεγαλύτερο. Δεν έβλεπες πια τον κόσμο τόσο μακριά που έφτανε. Θέλω να παίζω πια σε μικρότερα μέρη, να τους βλέπω. Δεν είναι ψηλά στη λίστα μου να κάνουν μεγάλες συναυλίες».

Μιλώντας για τον νέο σόλο δίσκο του, δεν έδωσε πολλές πληροφορίες. Είπε πως θα βγει το 2015, καθώς έχει μερικά τραγούδια μισοτελειωμένα ενώ θα κάνει και μια περιοδεία «ενός γέρου, όχι 200 ημερομηνίες και τα σχετικά…».

Για την πιθανότητα να παίξει ο Roger Waters στο δικό του δίσκο, απαντά εκνευρισμένος: «Γιατί στην ευχή όλοι θεωρούν ότι κάνει η μία πλευρά έχει σχέση με την άλλη, είναι μυστήριο για μένα. Κάνει τα δικά του και τα πάει θαυμάσια, εμείς τραβάμε το δρόμο μας. Ο Roger θέλει να είναι η μοναδική δύναμη πίσω από οτιδήποτε κάνει. Αν τον έφερνες πίσω σε κάτι που λειτουργεί δημοκρατικά, δεν θα ήταν και τόσο καλός σε αυτό».
  • SHARE
  • TWEET