Ritchie Blackmore: «Γιατί επέλεξα αυτούς τους μουσικούς»

Ο μεγάλος κιθαρίστας αποκάλυψε και τι θα παίξει στις πολυαναμενόμενες συναυλίες του

25/02/2016 @ 15:11

O Ritchie Blackmore εξήγησε γιατί επέλεξε λιγότερο γνωστούς μουσικούς για την επερχόμενη περιοδεία του.

Ο πρώην τραγουδιστής των Rainbow, Joe Lynn Turner σε δηλώσεις του, τόνισε πως θεωρεί ως προσβολή προς τους οπαδούς να μην υπάρχουν στην μπάντα μουσικοί που έχουν περάσει από Rainbow και Deep Purple, ωστόσο ο Blackmore έχει άλλη άποψη.

«Η όλη ιδέα ήταν να βρούμε καλούς μουσικούς. Φυσικά, υπήρχαν πολλοί γνωστοί μου, αλλά δεν ένιωθα ελκυστική την ιδέα. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους, εγώ προτιμώ να ανακαλύπτω νέους μουσικούς που μπορούν να προσθέσουν κάτι φρέσκο στη μουσική μου. Είναι σπουδαίο να παρουσιάζεις νέους στο κοινό.

Ο τραγουδιστής Ronnie Romero είναι εντελώς άγνωστος. Είναι 34 ετών και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Είμαι απαιτητικός με τους τραγουδιστές, αλλά με αυτόν αισθάνθηκα τέλεια. Έχει μια φωνή που θυμίζει Dio, αλλά μπορεί να χειριστεί και τα τραγούδια του Gillan.

Είμαι επιλεκτικός και με τους ντράμερ. Δεν θέλω showmen, επιδειξίες. Πολλοί αποκαλούμενοι μεγάλοι ντράμερ, βασίζονται περισσότερο να δίνουν παράσταση, και όχι με την αίσθηση της μουσικής. Ξέρω πολλούς τέτοιους μέτριους. Ο David Keith, όμως, έχει μια τρομερή αίσθηση ρυθμού».

Τι θα παίξουν; «Το setlist θα είναι 70% Rainbow και βέβαια το "Stargazer", γιατί είναι ένα τραγούδι που όλοι θέλουν να ακούσουν. To υπόλοιπο 30% θα κομμάτια των Deep Purple τραγούδια. Θα επικεντρωθούμε στα πιο γνωστά. Η εποχή Dio θα είναι το κεντρικό μέρος της παράστασης, αλλά θα ερμηνεύσουμε και τραγούδια από τις περιόδους Joe Lynn Turner και Graham Bonnet. Όσο για τους Purple, θα παίξουμε και Gillan, αλλά και David Coverdale».

  • SHARE
  • TWEET