Pete Townshend: «Δεν μου αρέσει να κάνω συναυλίες»

Ο εμβληματικός κιθαρίστας και συνθέτης μιλά για Spotify, Dylan, Plant, Springsteen

08/05/2015 @ 13:05
Οι Who ξεκίνησαν την λεγόμενη ως «αποχαιρετιστήρια» περιοδεία τους, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από το ντεμπούτο τους "My Generation".

Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε πως θα είναι headliners στο Glastobury festival. Ωστόσο, ο 70χρονος κιθαρίστας της μπάντας, Pete Townshend μιλώντας στο Rolling Stone, είπε πολλά και ενδιαφέροντα, που θα προκαλέσουν έκπληξη σε πολλούς.

«Δεν θέλω να κακολογήσω τους promoters, μας δίνουν έναν σκασμό λεφτά, αλλά πρέπει να έχουμε κάνει τρεις ακόμα γαμημένες αποχαιρετιστήριες περιοδείες. Ούτε ξέρω αν είναι αυτή η τελευταία μας».

Ο μουσικός δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν του αρέσει να είναι στη σκηνή! «Ο κόσμος δεν με πιστεύει, αλλά δεν διασκεδάζω πια να παίζω. Δεν μπορώ να είμαι "in the zone" όπως λέμε οι jazz μουσικοί. Δεν "χάνομαι" πια. Μεγάλωσα με την μπάντα του πατέρα μου, ήμουν συνεχώς στο backstage. Στη σκηνή πάντα αισθανόμουν ασφάλεια».

Για το Spotify: «Αν και το χρησιμοποιώ, και θα ακουστω υποκριτής, ο τύπος που το έχει είναι απατεώνας. Ας μου κάνει μήνυση. Έχεις μισό εκατομμύριο παιξίματα, και δεν παίρνεις φράγκο. Ακόμα και μια μπάντα σήμερα, μεσαίου βεληνεκούς, έχει 10.000 δολάρια κόστος για να παίξει σε ένα καλό μαγαζί!»

Για τον Dylan και αν γράφει τραγούδια: «Γράφω κάθε μέρα. Απλά, δεν κάνω αυτό που κάνεις αυτός, να περιφέρομαι σε όλο τον κόσμο για συναυλίες, να βγάζω δίσκο κάθε έξι μήνες (γελά). Ετοιμάζω μια rock όπερα, κάτι καλλιτεχνικό. Και ένα βιβλίο. Και ξανακοιτάζω παλιά τραγούδια μου ξανά».

Για τον Bruce Springsteen: «Πήγαινα στο ξεκίνημά του σε συναυλίες του, αλλά όχι πια. Έχουν πολύ αίμα και δόξα για μένα πια (blood and glory)».

Για τον Robert Plant και τους Zeppelin: «Καταλαβαίνω γιατί δεν θέλει να γίνει ένα reunion των Led Zeppelin, έχει πάντα δική του γνώμη. Αν και υπάρχει κάτι περίεργο να μην θέλεις να κάνεις κάποιους χαρούμενος, απλά επειδή θα θυμηθείς τα νιάτα σου. Σκέφτομαι πολύ τον John Paul Jones. Πανέμορφος άνθρωπος και μουσικός. Έχει φανταστικές γνώσεις στη σύγχρονη πειραματική ηλεκτρονική μουσική».
  • SHARE
  • TWEET