Οι Exodus αντιδρούν στη σύλληψη οπαδού τους

O James Evans είχε συλληφθεί επειδή ανέβασε στο Facebook στίχους της μπάντας

28/10/2014 @ 20:36
Σε πρόσφατη συνέντευξή του με την Full Metal Jackie, o κιθαρίστας των Exodus, Gary Holt, μίλησε για τη σύλληψη του 31-χρονου James Evans.

Ο Evans συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκανε «τρομοκρατικές απειλές», επειδή πόσταρε στο Facebook τους στίχους του κομματιού της μπάντας, "Class Dismissed (A Hate Primer)".

Ο Gary Holt δήλωσε συγκεκριμένα: «Όλο αυτό μας δείχνει ότι ζούμε σε μια παρανοϊκή κοινωνία -και δικαιολογημένα εξαιτίας των πολλών τραγωδιών που συμβαίνουν, ασταμάτητοι πυροβολισμοί και τέτοια πράγματα. Όμως, το πρόβλημά μου με τη σύλληψη του Evans ήταν πως θα τους έπαιρνε 20 λεπτά για να συνειδητοποιήσουν ότι ο τύπος δεν αποτελούσε απειλή. Δεν είναι ένα καταθλιπτικό 17-χρονο που έγραφε διατριβές στο Facebook για το πόσο μισεί το σχολείο και τους συμμαθητές του. Τότε θα το καταλάβαινα. Είναι ένας 30-χρονος και είμαι σίγουρος ότι αν ψάξεις τη σελίδα του στο Facebook δεν θα βρεις τίποτα άλλο παρά τυπικές metal αναφορές και πράγματα που ανεβάζει ο κόσμος στο Facebook. Όλη αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ο γραπτός λόγος μπορεί να είναι τρομακτικός για κάποιους.»

Ο Evans είχε γράψει στον τοίχο του τον περασμένο Αύγουστο: "Student bodies lying dead in the halls, a blood splattered treatise of hate. Class dismissed is my hypothesis, gun fire ends in debate". Σύμφωνα με το 14Νews.com, πολλές υπήρεσίες δέχτηκαν κλήσεις από ανθρώπους που είχαν ανησυχήσει από το εν λόγω post.

Οι Exodus είχαν εξηγήσει τότε πως το επίμαχο τραγούδι είναι εμπνευσμένο από ένα μακελειό σε πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. και αυτό που κάνει είναι να χρησιμοποιεί στους στίχους τον δολοφόνο ως πρώτο πρόσωπο και όχι να προβοκάρει ή να προκαλέσει κάποιο παρόμοιο συμβάν. Μάλιστα, η μπάντα είχε κόψει το συγκεκριμένο κομμάτι από τα setlist της μετά από ένα μακελειό σε σχολείο το 2012 που κόστισε τη ζωή σε 28 άτομα για να μην φανεί πως προκαλεί.
  • SHARE
  • TWEET