Μάνος Σαριδάκης

Αθήνα @ Half Note

Συγκροτήματα Μάνος Σαριδάκης
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Half Note
Διεύθυνση Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλέφωνο 210 9213310
Τιμή εισιτηρίου 10,15 e
Ώρα έναρξης 21:30
Σημεία προπώλησης Viva.gr, 11876, Reload Stores, Seven Stores, Wind, Ευρυπίδης, Viva Kiosk (Σύνταγμα, Τεχνόπολη), Yoleni's
Διοργανωτής

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου
ΜΑΝΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ
«Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΑΙΝΑΔΩΝ»
 
Η ιστορία:
Ο Μάνος Σαριδάκης μπροστά στα απομεινάρια του Μαντείου των Δελφών σκέφτεται έναν τρόπο να αναστηθεί ο πολιτισμός των αρχαίων Ελλήνων. Του δίνεται ένας χρησμός που λέει: «Το αλφάβητο μας έφυγε στην Αμερική και πρέπει να πας να το φέρεις». Εμπνευσμένος από τον Απόλλωνα αποφασίζει να φτιάξει ένα στόλο από νότες και να ξεκινήσει η «Οδύσσεια» .
 
Μία μουσικο –αφηγηματική παράσταση.

Μάνος Σαριδάκης:  σενάριο, συνθέσεις, πιάνο, πλήκτρα
Γιώργος Κωστελέτος:  ντραμς  / σπέσιαλ εφέ
Παναγιώτης Μπουραζάνης:  ηλεκτρικό μπάσο
ΜΑΝΟΣ ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
 
Ο Μάνος Σαριδάκης το 2006 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό τζαζ πιάνου «Thelonious Monk» των Η.Π.Α.  και κατατάχθηκε στους 25 καλύτερους τζαζ πιανίστες του κόσμου κάτω των 30 ετών.  Συνεργάστηκε στην Νέα Υόρκη με κορυφαία ονόματα της τζαζ σκηνής όπως: David Liebman (Miles Davis), Ralph Peterson (Art Blakey & The Jazz Messengers), Marc Johnson (Bill Evans) Jack Walrath (Charles Mingus) και εμφανίστηκε στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Νέας Υόρκης Birdland και Blue Note.
 
Ξεκίνησε μαθήματα μοντέρνου πιάνου με τον Θέμη Ρούσσο και δεκατεσσάρων χρονών έκανε την πρώτη του πανελλήνια τηλεοπτική εμφάνιση ως παιδί θαύμα με το τζαζ  σύνολο του Μουσικού σχολείου Παλλήνης.
 
Άπο τις συνεργασίες του ως μόνιμο μέλος με τους: Δημήτρης Βασιλάκης, Τάκης Μπαρμπέρης και  Mode Plagal συμμετείχε σε 3 διακεκριμένες ηχογραφήσεις. Το NAIVA (LYRA)  ήταν το 1998 για 4 συνεχόμενες εβδομάδες στα δέκα καλύτερα άλμπουμ της Ελλάδας, το Labyrinth – Daedalus (CANDID) ψηφίστηκε στην Αγγλία ως το 2ο καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς 2002 από το μουσικό περιοδικό του BBC και το Mode Plagal III (LYRA)  έφτασε στο νούμερο 33 του World Music Charts Europe το 2002.
 
Έχει χαρακτηριστεί από τους παραδοσιακούς τζαζίστες ως «Ο αιρετικός της τζαζ» λόγο της αγάπης του να παντρεύει πολλά στυλ μουσικής.  Στο ελληνικό πεντάγραμμο εχει συνεργαστεί με τραγουδιστές από την Αρλέτα, Σωτηρία Λεονάρδου και τον Δημήτρη Πουλικάκο μέχρι τους αδερφούς Διονυσίου.  Επίσης με μπουζούκια όπως ο Χρήστος Ψαρρός, Νίκος Τατασόπουλος και με  δημοτικά κλαρίνα όπως ο Πέτρος Λούκας Χαλκιάς και Παναγιώτης Χαλιγιάννης.
 
«Από το Αιγαίο στην Νέα Ορλεάνη και άπο τον ανορθόδοξο αυτοσχεδιασμό της τζαζ στην Ελληνική δημοτική ποίηση, η ανάγκη των λαών να εκφράσουν  τα συναισθηματικά τους φορτία, τα ιδανικά τους, τους πόνους τις χαρές τους και τις σκέψεις τους (ο Μάνος Σαριδάκης) εκφράζεται μέσω της μουσικής, γεφυρώνοντας όποιες διαφορές. Τζαζ, Ροκ, Μπλουζ και παράδοση με φαντασία, ανατρεπτική ματιά αλλά και ρομαντική διάθεση».
Μουσικό περιοδικό Όγδοο
 
halfnote.gr
facebook.com/halfnote.gr
Facebook event: facebook.com/events/758076998004996/

INFO

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ) , 15 ευρώ (τραπέζι)
Ώρα έναρξης: 21.30. 
Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

 
  • SHARE
  • TWEET