Lemmy προς Mikkey Dee: «Θα σε απολύσω αν δοκιμάσεις ναρκωτικά»

Ο drummer των Motorhead μιλάει σχετικά με το θάνατο του φίλου του, Lemmy

16/02/2016 @ 11:13

Το τεύχος Φεβρουαρίου του Sweden Rock Magazine είναι αφιερωμένο στην θρυλική φιγούρα του Ian "Lemmy" Kilmister των Motorhead, ο οποίος πέθανε στα 70 του χρόνια, τον περασμένο Δεκέμβρη. Οι συνδρομητές του περιοδικού μπορούν να διαβάσουν ιστορίες σχετικά με τον Lemmy, τις οποίες διηγούνται φίλοι, συνεργάτες και άλλοι μουσικοί σε 39 σελίδες.

Ένα μήνα μετά το θάνατο του Lemmy, το περιοδικό συνάντησε τον drummer των Motorhead, Mikkey Dee, ​στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Gothenburg της Σουηδίας, για να συζητήσουν για το θάνατο του φίλου του κάθως και τα σχέδιά του για το μέλλον. Μπορείτε να διαβάσετε μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Σχετικά με το γεγονός που τον συγκίνησε περισσότερο την κηδεία του Lemmy

Mikkey: «Οι άδειες μπότες του Lemmy εκεί πάνω. Στη μέση είχαν βάλει μερικές εικόνες και το καπέλο του, αλλά το να βλέπεις τις μπότες εκεί πάνω. Άδειες. Ξέρω πόσα πράγματα σήμαιναν αυτές οι μπότες για τον Lemmy. Τις φορούσε όλη την ώρα. Δεν ένιωθε άνετα εάν δεν φορύσε τις μπότες του. Και στέκονταν εκεί, άδειες, και αυτό με πόνεσε πολύ... Ήταν πολύ δύσκολο να τις κοιτάζω. Μετά, φυσικά, ήταν δύσκολο να ακούσω τους επικήδειους λόγους που ακούστηκαν. Πολλοί άνθρωποι ξέσπασαν σε κλάματα. Ο Dave Grohl μπόρεσε μόλις και μετά βίας να κρατηθεί, επίσης. Ήταν σχεδόν ευτυχές το γεγονός ότι ο Phil [Campbell] δεν ήταν εκεί -πιθανότατα να μην μπορούσε να το διαχειριστεί αυτό.»

Σχετικά με το αν ο Lemmy συνέχισε να παίρνει speed μέχρι το θάνατό του

​Μikkey​: «Δεν ξέρω αν θέλω να κάτσω να μιλήσω για το τι έκανε και τι όχι. Μπορώ, όμως, να πω το εξής: Σταμάτησε να κάνει οτιδήποτε για αρκετά μεγάλο διάστημα, επειδή είχε στ' αλήθεια σοκαριστεί όταν αρρώστησε [το 2013]. Ξέρω μόνο τι μου είπε: «Την ημέρα που θα δοκιμάσεις ναρκωτικά, θα σε απολύσω, μα το θεό». [γέλια] Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει ναρκωτικά. Πίνω τη μπύρα μου, αλλά ο Lemmy εξασφάλισε ότι δεν θα δοκίμαζα ποτέ ναρκωτικά. Αν το είχα κάνει, θα γκρεμιζόταν το όλο πράμα.» 

  • SHARE
  • TWEET