Στις 25 Μαρτίου τελικά οι Cathedral στη χώρα μας

05/02/2007 @ 04:26
Cathedral: Κυριακή, 25 Μαρτίου - AN Club. Με ακριβώς ...ένα μήνα καθυστέρηση, τόσο όσο χρειάζεται για να αναρρώσει από το ήπιο ατύχημα του ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Garry Jennings, οι Cathedral ...έρχονται, τηρώντας την υπόσχεση που έδωσαν στο ελληνικό κοινό και φυσικά η σκηνή του AΝ είναι ιδανική για την υπόσχεση μιας καυτής βραδιάς.

Oι Βρετανοί «doomsters», όπως αποκαλεί τους Cathedral o διεθνής τύπος, κατάφεραν να συνδυάσουν τη stoner / doom αισθητική με την καθαρόαιμη hard rock / metal σκηνή της δεκαετίας του '70, συγκεντρώνοντας έτσι γύρω τους έναν ισχυρό πυρήνα πιστών οπαδών από την ευρύτερη «σκληρή» μουσική σκηνή. Η άλλοτε σκοτεινή ατμόσφαιρα που πηγάζει από τα φωνητικά και τις μελωδίες των Cathedral εναλλάσσεται με πυκνούς κιθαριστικούς ήχους και σαφείς «old school» επιρροές τύπου Sabbath.

Έχοντας χαράξει μια μουσική πορεία δεκαοχτώ χρόνων, πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους περιοδείες με τους Merciful Fate, Μοrbid Angel, Carcass, Entombed, Νapalm Death, ενώ αναμφισβήτητα κορυφαία στιγμή για εκείνους αποτέλεσε η περιοδεία τους στο πλευρό των Black Sabbath. Οι Cathedral ανέπτυξαν τόσο στενή σχέση με τους προαναφερθέντες πρωτοπόρους του metal που ο κιθαρίστας / guru Τony Iommi τους τίμησε με τη συμμετοχή του στο κομμάτι "Utopian Blaster" από το άλμπουμ "Carnival Bizarre".

H τιμή του εισιτηρίου είναι 25 ευρώ και η προπώληση θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET