Νεκρός σε ηλικία 52 ετών ο Mick Karn

07/01/2011 @ 11:23
Ο μπασίστας των Japan, Mick Karn, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών.

Ο Karn, που τον Ιούνιο του περασμένου έτους αποκάλυψε ότι είχε διαγνωσθεί με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο, άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Chelsea στις 4 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Η ανακοίνωση προσέθεσε ότι ο Karn «είχε δίπλα του την οικογένειά του και τους φίλους του» την ώρα του θανάτου του και ότι «θα λείψει βαθύτατα από όλους».

Γεννημένος ως Αντώνης Μιχαηλίδης στη Λευκωσία της Κύπρου, ο Karn υπήρξε μέλος των Japan από την ίδρυσή τους το 1974 μέχρι τη διάλυσή τους το 1982, καθώς και το 1991, κατά τη διάρκεια μίας σύντομης επανένωσης κάτω από το όνομα Rain Tree Crow. Συνεργάστηκε επίσης με τον Gary Numan, την Kate Bush και το ιδρυτικό μέλος των Bauhaus, Peter Murphy, μαζί με τον οποίο σχημάτισε τους Dali's Car το 1984.

Ο Karn είχε μετακομίσει στην Κύπρο το 2004, μαζί με τη σύζυγο και τον γιο του, όμως τον τελευταίο χρόνο ζούσε ξανά στο Λονδίνο. Μετά τη διάγνωση του καρκίνου του, πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να συμβάλλουν στην κάλυψη των ιατρικών του εξόδων και να προσφέρουν οικονομική στήριξη στην οικογένειά του, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του.

Ο μπασίστας των Duran Duran, John Taylor, απέτισε το δικό του φόρο τιμής στον Karn μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της μπάντας, αποκαλώντας τον «έναν από τους πιο σπουδαίους στυλίστες της εικόνας και του ήχου της εποχής του».
  • SHARE
  • TWEET