"Justice At Spotify": Καμπάνια από μουσικούς και εργαζόμενους με πληθώρα αιτημάτων

Thurston Moore, Julia Holter, Guy Picciotto (Fugazi), King Gizzard And The Lizard Wizard κ.ά. υπογράφουν τα αιτήματα της καμπάνιας

27/10/2020 @ 11:09

Νωρίτερα μες την χρονιά ιδρύθηκε η Union Of Musicians and Allied Workers με σκοπό τη διεκδίκηση ευνοϊκότερων όρων εργασίας για τους απασχολούμενους της μουσικής βιομηχανίας.

Έπειτα από την πρώτη τους πρωτοβουλία αναφορικά με μέτρα ανακούφισης μουσικών και εργαζομένων που έχουν πληγεί από την πανδημία, τώρα στρέφονται ενάντια του Spotify.

Η νέα καμπάνια, που φέρει το όνομα "Justice At Spotify",  και μέχρι στιγμής φέρει τις υπογραφές περισσότερων από 5.000 μουσικούς, θέτει αιτήματα αναφορικά με όρους διαφάνειας καθώς και αύξηση της αμοιβής των καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«To Spotify είναι η κυρίαρχη πλατφόρμα όσον αφορά το streaming. Η εταιρεία πίσω από την υπηρεσία, συνεχίζει να αυξάνει την αξία της ενώ οι εργαζόμενοι μουσικοί σε ολόκληρο τον κόσμο δεν βλέπουν ιδιαίτερη αύξηση στα κέρδη τους, ως αντάλλαγμα της δουλειάς τους.

Με ολόκληρο το μουσικό οικοσύστημα σε κίνδυνο εξαιτίας της πανδημίας, οι μουσικοί εξαρτώνται από το streaming σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στο παρελθόν. Ζητάμε από το Spotify να αυξήσει τις πληρωμές, την διαφάνεια στις πρακτικές του και να σταματήσει να μάχεται εναντίον των καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα απαιτούμε:

Πληρωμή τουλάχιστον ενός cent ανά stream

Υιοθέτηση ενός μοντέλου με τον χρήστη στο επίκεντρο

Δημοσιοποίηση όλων των συμβολαίων που υπογράφονται πίσω από κλειστές πόρτες

Αποκάλυψη του παρόντος συστήματος πληρωμής και έπειτα κατάργηση του

Πίστωση όλων των εργαζομένων που συμμετέχουν στις ηχογραφήσεις

Λήξη κάθε τρέχουσας νομικής διαμάχης που αποσκοπεί στο να πλήξει καλλιτέχνες»

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αιτήματα εδώ, και να υπογράψετε την καμπάνια εδώ.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν υπογράψει τα αιτήματα προς το παρόν, περιλαμβάνονται οι Thurston Moore, Julia Holter, Guy Piccioto (Fugazi), King Gizzard And The Lizard Wizard, Algiers, Amber Coffman, DIIV, Discwoman, Ezra Furman, Field Mouse, Harry and the Potters, Heather Trost, Illuminati Hotties, Jay Som, Joanna Sternberg, Julia Holter, Katie Von Schleicher, Lady Lamb, Landlady, Pinkwash, Quintron and Miss Pussycat, Radiator Hospital, Remember Sports, Retirement Party, Roger Harvey, Sad13, Sheer Mag, Shellshag, Speedy Ortiz, Spencer Tweedy, Tanya Donelly, The Blow, Tiny Hazard, Title Fight, Tweens, War on Women, Yohuna, Zola Jesus κ.ά.

Δείτε επίσης:

Ο CEO του Spotify κατακρίνει τους μουσικούς που κυκλοφορούν μουσική κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια

  • SHARE
  • TWEET