System Of A Down: Διαφωνία για στίχο σχεδόν οδήγησε στη διάλυσή τους το 2000

Οι Rick Rubin και Serj Tankian ανακαλούν το περιστατικό

23/04/2021 @ 13:17

Σε πρόσφατη εμφάνισή του στο podcast "Broken Record", oι Rick Rubin και Serj Tankian ανακάλεσε έναν καυγά μεταξύ των μελών των System of A Down το 2000 που είχε φέρει την μπάντα σε σημείο διάλυσης.

Αιτία της διαμάχης, ήταν ο στίχος "Pull the tapeworm out of your ass" από το τραγούδι "Needles", που περιλαμβάνεται στο κλασικό άλμπουμ "Toxicity".

Ενθυμούμενος το περιστατικό, ο Rubin ανέφερε πως ήταν πεπεισμένος πως η μπάντα ήταν έτοιμη να διαλυθεί, με τη διαμάχη να εξελίσσεται ως εξής:

«Αρχικά το ρεφραίν πήγαινε πως εξής: "Pull the tapeworm out of my ass". Οι Daron Malakian και Shavo Odajian δεν ήθελαν την έκφραση "my ass". Θεωρούσαν πως δεν ακούγεται πρέπον, τους έκανε να φαίνονται ευάλωτοι. Επέμεναν πως η συνοδευτική αντωνυμία θα έπρεπε να ήταν άλλη. Ζητούσαν να φύγει αυτή την αρνητικότητα από πάνω τους.

Εγώ ένιωθα πως όλη η κατάσταση ήταν τόσο φορτισμένη, που η μπάντα ήταν έτοιμη να διαλυθεί. Ήταν ακραίο, αλλά αντιπροσωπευτικό του πάθους που τους διακατείχε. Είναι αληθινό πάθος. Το γεγονός πως ένας στίχος, μια λέξη, κάτι ασήμαντο, σε μια γραμμή με εμφανώς χιουμοριστικό χαρακτήρα, ήταν ικανά να διαλύσουν τις προοπτικές ενός τραγουδιού και μιας τέτοιας μπάντας είναι απίστευτο».

Ο Tankian πρόσθεσε:

«Εν τέλει, αυτό που κάναμε ήταν να αλλάξουμε το δικό μου (σ.σ. "my") σε δικό σου (σ.σ. "your") και ήταν όλα κομπλέ. Θα σκέφτεσαι λογικά πως αυτοί οι τύποι ήταν τρελοί.

Για μένα, είναι αυτό το metal attitude σε σύγκρουση με κάτι εκτός metal. Προσωπικά μου αρέσει να δείχνω ευάλωτος μέσα από την μουσική μου. Δεν με ενοχλεί να παρουσιάζω αυτή μου την πτυχή. Θεωρώ πως ως καλλιτέχνης είσαι ευάλωτος όπως και να έχει. Αλλά η νοοτροπία στο metal είναι πως κάτι τέτοιο πρέπει να αποκλείεται. Είμαστε metalheads οπότε δεν χωράνε τέτοια».

  • SHARE
  • TWEET