Το streaming αυξάνει την παραγωγικότητα της μουσικής βιομηχανίας

Έρευνα αποκαλύπτει πως η κυκλοφορία μουσικής έχει αυξηθεί κατακόρυφα

02/04/2018 @ 10:55

Σύμφωνα με μια έκθεση της Wall Street Journal, η μουσική βιομηχανία παράγει περισσότερη μουσική από ποτέ, στα χρόνια μας.

Έρευνα αποκαλύπτει πως το μέγεθος της μουσικής που κυκλοφορεί παγκοσμίως έχει, προοδευτικά, αυξηθεί περίπου επτά φορές από την εποχή της δεκαετίας του ’60. Οι αναφορές αποδεικνύουν πως αυτή η αύξηση οφείλεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο της βιομηχανίας.

«Σε αντίθεση με τα CDs ή τα downloads που παράγουν έσοδα μόνο μια φορά, το streaming ενός κομματιού πληρώνει κάθε φορά», δηλώνει ο Neil Shah, δημοσιογράφος της εφημερίδας.

«Αυτό κάνει τα μεγάλα δισκογραφικά labels να εκδίδουν καταλόγους μουσικής και να επανεκδίδουν μουσική του παρελθόντος, παλεύοντας για το μερίδιο της αγοράς που τους αναλογεί».

Όλα τα παραπάνω, ίσως, εξηγούν τον λόγο που μερικοί καλλιτέχνες, όπως οι King Gizzard & The Lizard Wizard, κυκλοφορούν μουσική τόσο συχνά. Θυμίζουμε πως η μπάντα από την Αυστραλία κυκλοφόρησε πέντε άλμπουμ μέσα στο 2017 και έχει δημιουργήσει δεκατρείς δίσκους (!!!) μέσα σε πέντε χρόνια παρουσίας στο μουσικό στερέωμα.

  • SHARE
  • TWEET