Και οι Pearl Jam στο πλευρό της LGBT κοινότητας

Ακυρώνουν συναυλία τους στην Β. Καρολίνα παίρνοντας θέση ενάντια στην προκατάληψη

19/04/2016 @ 12:19

Μετά τον Bruce Springsteen, τον Ringo Starr, τους Mumford & Sons και άλλους καλλιτέχνες, έρχεται η σειρά των Pearl Jam να ακυρώσουν την προγραμματισμένη συναυλία τους στη Β. Καρολίνα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στο νόμο της πολιτείας που απαγορεύει στους τρανσέξουαλ να χρησιμοποιούν δημόσιες τουαλέτες με βάση το φύλο τους και αναιρεί τις διατάξεις της πολιτείας που παρέχουν διακριτική προστασία στην LGBT κοινότητα.

Οι Pearl Jam είχαν προγραμματισμένη την εμφάνισή τους στην PNC Arena της πρωτεύουσας της Β. Καρολίνας ως σκέλος της περιοδείας που κάνουν, αυτήν την εποχή, σε πολιτείες της Β. Αμερικής. Με δήλωσή τους, που αναρτήθηκε στο PearlJam.com, όμως αποφασίζουν να «σηκώσουν ανάστημα» απέναντι στην προκατάληψη ακυρώνοντας την εμφάνιση.

Το συγκρότημα αναφέρει σχετικά: «Ο νόμος HB2 που πρόσφατα τέθηκε σε ισχύ είναι ένα νομοθετικό τερατούργημα που ενθαρρύνει τις διακρίσεις απέναντι σε ένα μεγάλο ποσοστό Αμερικάνων πολιτών»

Και σε άλλο σημείο της δήλωσης: «Καταλαβαίνουμε ότι αυτό θα αναστατώσει τους κατόχους εισιτηρίων της εμφάνισής μας αλλά σας διαβεβαιώνουμε πως είμαστε εξίσου ενοχλημένοι με τον συγκεκριμένο νόμο».
 

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση των Pearl Jam εδώ.
 

  • SHARE
  • TWEET