Πέθανε ο τραγουδιστής των Spooky Tooth, Mike Harrison

O επιδραστικός μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών

03/04/2018 @ 11:23

Ο τραγουδιστής των Spooky Tooth, Mike Harrison άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Μάρτιου, σε ηλικία 72 ετών, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου.

Ο Harrison ξεκίνησε δημιουργώντας τους V.I.P.'s μαζί με τον Keith Emerson, τον Greg Ridley, τον Luther Grosvenor και τον Mike Kellie. Μετά την αποχώρηση του Emerson η μπάντα μετονομάστηκε σε Art και κυκλοφόρησε το ψυχεδελικό αριστούργημα, "Supernatural Fairy Tales" (1967). Οι Art προσθέτουν στις τάξεις τους τον κημπορντίστα Gary Wright και αλλάζουν για μια ακόμα φορά το όνομά τους σε …Spooky Tooth.

Έχοντας κυκλοφορήσει τα "It's All About" (1968), "Spooky Two" (1969) – οι Judas Priest διασκευάζουν, μετέπειτα, το εξαιρετικό "Better by You, Better Than Me"-  και "Ceremony" (1969), φτάνουν στο "The Last Puff" (1970), άλμπουμ που θεωρείται από πολλούς το αποκορύφωμα της καριέρας τους.

Τον επόμενο χρόνο και παραμένοντας μέλος των Spooky Tooth ο Harrison κυκλοφορεί το πρώτο του σόλο, ομώνυμο άλμπουμ, με το "Smokestack Lightning" να ακολουθεί τον επόμενο χρόνο.

Ο μεγάλος τραγουδιστής αποχώρησε από τους Spooky Tooth το 1973, με το τρίτο του σόλο άλμπουμ "Rainbow Ride" να κυκλοφορεί το 1975.

Η επανένωση των Spooky Tooth για το κύκνειο άσμα τους, "Cross Purpose", το 1999 βρήκε τον Mike Harrison στις τάξεις τους ενώ η τελευταία του σόλο δουλειά, "Late Starter" κυκλοφόρησε το 2006.

Θυμηθείτε εδώ την θρυλική διασκευή των Spooky Tooth στο "I Am The Walrus" των Beatles.

  • SHARE
  • TWEET