Igor Cavalera: «Δεν ήταν προκλητικό, ήταν απλά ηλίθιο που φοράγαμε σβάστικες στα πρώτα μας βήματα»

Ο πρώην ντράμερ των Sepultura μιλάει για τις φωτογραφίες της μπάντας με ναζιστικά σύμβολα

12/02/2021 @ 13:13

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην ντράμερ των Sepultura, Igor Cavalera, μίλησε για τον λόγο που αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας εμφανίζονταν να φοράνε t-shirt με σβάστικες στα πρώτα χρόνια τους.

«Υπάρχουν μερικές παλιές φωτογραφίες όπου εγώ, ο Paulo και μερικές φορές ο Max, φοράμε t-shirt με σβάστικα πάνω, για το οποίο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις. Αλλά όπως γνωρίζετε, εκείνες τις εποχές, το 1982 - 1983 το punk ήταν αρκετά δημοφιλές και ο Sid Vicious (Sex Pistols) είχε ένα t-shirt με μια σβάστικα, και εμείς, σαν χαζά παιδιά, σκεφτήκαμε ότι ήταν cool να το φορέσουμε. Και θυμάμαι σε κάποιο σημείο, ένας από τους φίλους μας από άλλη μπάντα, τους Dorsal Atlantica, μας είπε: «Αυτό δεν είναι προκλητικό, είναι ηλίθιο». Και απο τότε, δεν το ξανακάναμε» δήλωσε ο ντράμερ των Cavalera Conspiracy.

«Νομίζω το πιο σημαντικό πράγμα και μάθημα σχετικά με αυτό είναι ότι πρέπει να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος. Και για αυτό νομίζω ότι η εκπαίδευση είναι τόσο σημαντική, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να εκπαιδευτούν και να μάθουν ιστορία, για αυτά τα θέματα με βαθύτερο νόημα - όχι απλά να φοράς κάτι για να προκαλέσεις. Υπάρχουν πάρα πολλά πίσω από αυτό» τόνισε ο Igor Cavalera.

  • SHARE
  • TWEET