Έφυγε από τη ζωή ο Chris Bailey των The Saints

Ο frontman και συνιδρυτής των Αυστραλών punks ήταν το μοναδικό σταθερό μέλος της μπάντας επί πέντε δεκαετίες

11/04/2022 @ 15:26

Όπως έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση των The Saints, έφυγε το Σάββατο 9 Απριλίου από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο συνιδρυτής, τραγουδιστής και στιχουργός του σχήματος, Chris Bailey.

Ο μουσικός, που αποτελούσε το μοναδικό σταθερό μέλος των Αυστραλών πρωτοπόρων του punk επί πέντε δεκαετίες, γεννήθηκε στο Belfast, μεταναστεύοντας σε νεαρή ηλικία στην Αυστραλία, όπου και ίδρυσε τους Saints στις αρχές του '70 μαζί με τους Ed Kruepper και Ivor Hay.

Το σχήμα προκάλεσε αίσθηση με το κλασικό τραγούδι "(I'm) Stranded" τον Σεπτέμβριο 1976, προπομπό του ομώνυμου ντεμπούτου που κυκλοφόρησε ένα χρόνο μετά, και ένα από τα πρώτα punk singles της ιστορίας, αποτελώντας καθοριστικό μέλος της αυστραλιανής σκηνής της εποχής.

Οι The Saints κυκλοφόρησαν συνολικά 14 δίσκους, με πιο πρόσφατο το "King Of The Sun" του 2012, μια διαδικασία την οποία σε συνέντευξή του ο Bailey είχε χαρακτηρίσει ως εθισμό.

Στο μήνυμα του, το συγκρότημα αναφερόμενο στον τραγουδιστή, δήλωσε πως «έζησε μια ζωή ποίησης και μουσικής, προσκολλημένη μόνιμα σε ένα Σαββατόβραδο».

Δείτε επίσης:

«10»: Όταν η Αυστραλία ήταν η παγκόσμια rock πρωτεύουσα

  • SHARE
  • TWEET