Πλησιάζει η συναυλία των Firebird στην Αθήνα - Κερδίστε προσκλήσεις!

03/09/2010 @ 00:03
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου με την ονομασία "Double Diamond", οι Firebird θα επισκεφτούν τη χώρα μας, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, και υπόσχονται να rock-άρουν με το μοναδικό τους τρόπο όσους παραβρεθούν στο AN Club το βράδυ εκείνο. Μαζί τους οι Down & Out, The 700 Machines και Badog.

Το Rocking.gr, χορηγός επικοινωνίας της συναυλίας, εξασφάλισε για τους αναγνώστες του δύο μονές προσκλήσεις για το live, τις οποίες και μπορείτε να διεκδικήσετε ως εξής: Στείλτε μας ένα e-mail στο contest@rocking.gr, συμπληρώνοντας στο θέμα του "Firebird" και στο κυρίως μέρος τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας). Τα e-mail σας θα γίνονται δεκτά μέχρι και την Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Οι νικητές, οι οποίοι θα προκύψουν από κλήρωση, θα ενημερωθούν προσωπικά, τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου.


Firebird

+Opening Acts:
Down & Out
The 700 Machines
Badog

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου,
AN Club, Εξάρχεια
Πόρτες: 20:00
Έναρξη: 20:30
Τιμή: 15 ευρώ (ταμείο)

Firebird

Οι Firebird δημιουργήθηκαν το 1999 από τον  Bill Steer (Carcass, ex-Napalm Death) ο οποίος αποφάσισε να απομακρυνθεί από τον death metal ήχο των προηγούμενων συγκροτημάτων του. Ένωσε λοιπόν τις δυνάμεις του με τους κυρίους Leo Smee (Cathedral) και Ludwig Witt (Spiritual Beggars) και δημιούργησαν μια μπάντα που πίνει νερό στο όνομα των Cream, των Budgie, του Johny Winter κ.α και έχουν κυκλοφορήσει 6 δίσκους.

Από το ομώνυμο ντεμπούτο τους εν έτη 2000 οι Firebird παρέμειναν πιστοί στις αρχές της hard rock μουσικής και παρά τις πολλές αλλαγές στο line-up δεν σταμάτησαν να κυκλοφορούν δίσκους υψηλής ποιότητας.

Ο νέος τους δίσκος βρίσκει τους Firebird  σε τρελά κέφια και η μπάντα αναφέρει πως άντλησε έμπνευση από μπάντες όπως οι Fist και οι Tank, που τους επηρέασαν στην αρχή της  metal καριέρας τους.

Δυναμικό hard rock με επιρροές από blues και έντονη μυρωδιά μπύρας συνθέτουν το βασικό συστατικό της μουσικής τους. Στακάτος ήχος με συμπαγή riffs απο την κιθάρα του Bill Steer και ένα rythm section που οδηγείται από τους  Ludwig Witt και τον Greyum May (ex-The Black Hand, Ozric Tentacles) και σε ξεσηκώνει συνεχώς.

Οι Firebird χωρίς να αντιγράφουν αποδεικνύουν πως το hard rock δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ! Όσο υπάρχουν μπάντες που μπορούν και δημιουργούν μουσική που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του ακροατή και σε κάνουν να θέλεις να πιείς μπύρα δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα!

http://www.myspace.com/firebirdblues

Down & Out

Οι Down & Out σχηματίστηκαν το 2003 από τους αδελφούς Boogieman και Little Tonnie στην Αθήνα. Με την προσθήκη του Virgil έγιναν ένα τρίο το οποίο αποτελείται από μουσικούς που λατρεύουν το παλιό καλό Αμερικάνικο rock'n'roll, τα blues και το hillbilly. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από μία ξεκάθαρη back-to-basics προσέγγιση, χάρη στην οποία κατορθώνουν να δημιουργήσουν ένα - αλλόκοτο, δεδομένου ότι μιλάμε για τρία παλαβά παιδιά από την Ελλάδα - κλίμα αυθεντικότητας.

Όπως και να'χει, οι Down & Out έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν - ιδιαίτερα φανατικό - πυρήνα οπαδών, κυρίως επειδή ότι κάνουν χαρακτηρίζεται από πολύ κέφι και ειλικρίνεια. Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση, είτε στα δικά τους headlining shows - συνήθως σε μικρά clubs και μπροστά σε μερικές εκατοντάδες ανθρώπων - είτε ανοίγοντας για μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια - όπως είναι ο Gary Moore, ο Johnny Winter, οι Beasts Of Bourbon, οι Taste, οι Radio Moscow κ.ά. μπροστά σε πολύ μεγαλύτερο κοινό.

Το ντεπούτο album των Down & Out με τίτλο "Tres Weirdos" κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2009. Το συγκρότημα για την προώθηση του βγήκε για ακόμη μια φορά στον δρόμο, αυτήν την φορά ακολουθώντας τους θρυλικούς  ZZ Top σε επιλεγμένες ημερομηνίες του Ανατολικοευρωπαϊκού σκέλους της πρόσφατης περιοδείας τους και εμφανιζόμενοι σε μια σειρά από αναγνωρισμένα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπως το  Guinness CorkJazz Festival στην Ιρλανδία και το Torun Blues Meeting στην Πολωνία.

Το 2010 βρίσκει τους Down & Out στο studio να δουλεύουν το επόμενο album τους,ενω ταυτόχρονα παραμένουν μια από της πιο ενεργές συναυλιακά μπάντες της χώρας και για το επερχόμενο φθινόπωρο μαγειρεύουν τη νέα τους Ευρωπαϊκή περιοδεία!

http://www.myspace.com/downnoutband

700 Machines

Οι The 700 Machines δημιουργήθηκαν το 1999 και το 2000 κυκλοφόρησαν τον 1ο τους demo. Μετά από 2 ακόμη demos κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους ολοκληρωμένο δίσκο τον Νοέμβριο του 2008 με παραγωγό τον Jim Spliff (Nightstalker, The Earthbound, Rockin' Bones). Η μουσική τους είναι ένα εκρηκτικό μίγμα rock n roll, 60's garage Punk, Motown Soul, ψυχεδέλειας και 70's Hard Rock. Έχοντας δώσει πολλές συναυλίες με ελληνικές μπάντες καθώς και σαν support στους Dead Moon, MC5, Hawkwind, John Spencer Blues Explosion, Nashville Pussy, Misfits, Backyard Babies, The Godfathers  κ.α γνωρίζουν τον τρόπο να ξεσηκώνουν το κοινό και να μας κάνουν να περάσουμε καλά.

http://www.myspace.com/the700machines

Badog

Οι Badog ειναι μια ροκ μπάντα απο την Άρτα που ξεκίνησε το 2008. Έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις παίζοντας σαν support band στους Deus Ex Machina στην Άρτα τον Ιούνιο του 2009, στον Γιώργο Γάκη & the troublemakers, στους Πρασσειν Άλογα στο Αγρίνιο και πρόσφατα με τους Κροάτες Stonebride και τους Ιταλούς Maya Mountains. Έχουν ετοιμάσει αρκετά δικά τους κομμάτια τα οποία σκοπεύουν να ηχογραφήσουν για το επερχόμενο Cd τους. Τον Μάρτιο του 2009 κυκλοφόρησαν ένα single με τον τιτλο " badog never diez" το οποίο περιείχε 2 τραγούδια. Έχοντας επιρροές απο μπάντες όπως οι The Cult, Ac/dc, Led Zeppelin, ZZ Top.

http://www.myspace.com/thebadog  

Περισσότερα στο www.slam.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET