Οι Ozric Tentacles επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

11/10/2010 @ 08:27
Ozric Tentacles
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010 @ Gagarin 205, Αθήνα (support: Nechayevschina)
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 @ Μύλος Club, Θεσσαλονίκη

Πάνε χρόνια που οι επισκέψεις των Ozric Tentacles ήταν ετήσια συνάντηση. Πάνε χρόνια από την τελευταία τους εμφάνιση στη χώρα μας, όταν ο κόσμος αρνούταν να αποχωρήσει και μας εξέφραζαν τις ευχαριστίες τους και το σεβασμό τους για αυτό το υπέροχο κοινό, όπως οι ίδιοι το χαρακτήρισαν. Πάνε 25 χρόνια από τότε που η μπάντα απόφασισε να λάβει μορφή σε ένα δωρεάν φεστιβάλ στο Στόουνχεντζ. Πλησιάζει ο καιρός όμως που θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε ξανά ζωντανά στις σκηνές του Gagarin 205 (Αθήνα) και Μύλου (Θεσσαλονίκη).

Οι Ozric Tentacles έχουν φτάσει αισίως στον 28ο δίσκο τους, "Yum Yum Tree", εμπνευσμένο από το Jabberwocky ποίημα του Λούις Κάρολ, και οι πωλήσεις τους πλησιάζουν τα ένα εκατομμύριο αντίτυπα, πρωτόγνωρο για ένα συγκρότημα που δεν είχε ποτέ την υποστήριξη μιας μεγάλης δισκογραφικής. Στην τελευταία τους κυκλοφορία κάνουν μια στροφή στις ρίζες τους με το καθαρό ορχηστρικό παραμυθένιο space ροκ που μας προσφέρουν.

Η μουσική των Ozric Tentacles είναι γνωστή. Θες να την χαρακτηρίσεις ψυχεδελικό ροκ, προοδευτικό ροκ, jazz fusion; Δεν κάνεις λάθος. Μία ψυχεδελική μίξη μπασογραμμών, ηχητικών εφέ, πλήκτρων και κιθάρας που οδηγούν σε ανατολικές κλίμακες. Φυσικά οι funk ρυθμοί και οι επιρροές από την jazz fusion δε λείπουν ποτέ. Όπως δε θα λείπουν επί σκηνής οι ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες, τα φλάουτα, τα ξυλόφωνα.

Τη βραδιά στην Αθήνα θα ανοίξουν οι δικοί μας Nechayevschina. Οι Nechayevschina ξεκίνησαν ως κολλάζ εφηβικών απωθημένων για μία αυτιστική πλην ξεχωριστή μουσική. Η ενηλικίωση δεν άργησε να έρθει παρ' όλα αυτά και η μπάντα κάνει σταθερά βήματα προόδου και εξερεύνησης ηχητικών τοπίων από το 2008, με το φάντασμα του kraut rock να συνεχίζει να πλανάται επίμονα.

Τιμάμε τη νέα επίσκεψη τους στη χώρα μας, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010, στο Gagarin 205 και Μύλος Club αντίστοιχα.

Oι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 μμ.
Έναρξη 21:30 μμ.

Τιμή εισιτηρίου
Προπώληση internet: 20€
http://ozrictentaclesathens.eventbrite.com // http://ozricsthes.eventbrite.com
Προπώληση: 25€
Ταμείο: 25€

Προπώληση εισιτηρίων
Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 2103608366
Θεσσαλονίκη: Ticket House/Musicland (Μητροπόλεως 102), Metropolis (Τσιμισκή 33), Lotus Record Shop (Σκρά 7), Stereodisc (Αριστοτέλους 4), Nephilim (Πατρ. Ιωακείμ 17)

Links:
http://www.myspace.com/ozrictentaclesuk
http://www.ozrics.com
http://www.myspace.com/nechayevschina

Ozric Tentacles Videos:
http://www.youtube.com/watch?v=UXAaDqPl7oY
http://www.youtube.com/watch?v=86zEObmr4MU
  • SHARE
  • TWEET