Ο Paul McCartney συγκρίνει τον Kanye West με τον John Lennon

Επίσης, αποκαλύπτει πως το "Only One" είναι εν μέρει εμπνευσμένο από το "Let It Be"

04/05/2015 @ 13:48
Μετά την επιτυχία των νέων τραγουδιών "Only One" και "FourFiveSeconds" -που μπορείτε να ακούσετε εδώ και εδώ, αντιστοίχως– ο Paul McCartney άνοιξε επιτέλους τα χαρτιά του και μοιράστηκε την εμπειρία που είχε κατά την πρόσφατη συνεργασία του με τον Kanye West.

Σε συνέντευξή του στη Sun, ο Sir McCartney λέει ότι ήταν κάπως νευρικός στην αρχή όταν αποφάσισε να δουλέψει με τον «ζωηρό» ράπερ. «Η πρώτη σκέψη μου ήταν ‘Ουάου, πού πάω να μπλέξω εδώ;’. Είναι καταπληκτικά ταλαντούχος αλλά αμφιλεγόμενος και μπορεί να κάνει εκκεντρικές κινήσεις. Κατάλαβα πως αν δεν πήγαινε καλά το όλο πράγμα, θα το παίρναμε απόφαση, θα δίναμε τα χέρια και θα έπαιρνε ο καθένας τον δρόμο του», εξηγεί το πρώην Σκαθάρι.

Αλλά αποτινάσσοντας τον πρώτο πανικό και συζητώντας την αγάπη τους για τα 60s, ο McCartney λέει ότι η διαδικασία κατέληξε να ομοιάζει στο πώς έγραφε τραγούδια μαζί με τον John Lennon επί εποχής Beatles!

«Όταν γράφαμε με τον John, αυτός θα καθόταν με μια κιθάρα. Θα καθόμουν κι εγώ και θα πετάγαμε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο μέχρις ότου είχαμε ένα τραγούδι. [Η συνεργασία με τον Kanye] ήταν κάπως έτσι.»

O McCartney εξήγησε επίσης ότι το "Only One" προέκυψε μετά από την αναφορά σε μία ιστορία για το "Let It Be", το οποίο γράφτηκε αφότου «η μητέρα του, του εμφανίστηκε σε όνειρο ενώ είχε πεθάνει αρκετά χρόνια πριν». Εμπνεόμενος από αυτή την ιστορία, ο Kanye «είπε ‘θα γράψω ένα τραγούδι με την μητέρα μου’».

Κι ενώ McCartney και West έμοιαζαν στην αρχή ένα παράξενο μουσικοσυνθετικό δίδυμο, φαίνεται πως η εμπειρία απέδωσε καρπούς και για τις δύο πλευρές, άρα ποιος ξέρει, μπορεί να δούμε κι άλλα από το ντουέτο στο μέλλον.
  • SHARE
  • TWEET