O Fenriz ανακοινώνει τον νέο δίσκο των Isengard

Στον δίσκο, θα περιλαμβάνεται ακυκλοφόρητο υλικό από τις αρχές των '90s

22/07/2020 @ 12:04

Οι Isengard, το solo project του Fenriz των Darkthrone, ιδρύθηκαν το 1989 με σκοπό να αποτελέσουν το όχημα των μουσικών εξερευνήσεων  του Νορβηγού που δεν ταίριαζαν αυστηρά στο πνεύμα των Νορβηγών μύθων του ακραίου ήχου.

Υπό το όνομα των Isengard, o Fenriz κυκλοφόρησε δύο δίσκους, τους "Vinterskugge" και "Høstmørke", που συνδύαζαν ηχητικά doom, death, black και folk/Viking metal.

Η νέα, τρίτη, δισκογραφική κυκλοφορία του εν λόγω project, ανακοινώθηκε από τον Fenriz, και αναμένεται να κυκλοφορήσει 25 χρόνια μετά το φαινομενικό τέλος της μπάντας.

Το "Vårjevndøgn", όπως θα ονομάζεται το νέο πόνημα των Isengard, αναμένεται στις 2 Οκτωβρίου από την Peaceville Records, και θα περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό, που θεωρούταν εν πολλοίς χαμένο.

Το "Vårjevndøgn", περιλαμβάνει υλικό ηχογραφημένο την περίοδο 1989 – 1993, εξ’ ολοκλήρου από τον Fenriz, στο περίφημο Necrohell Studio, όπου ηχογραφήθηκαν και τα εμβληματικά "Transilvanian Hunger" και "Panzerfaust".

Ο ήχος των κομματιών θα κινείται ανάμεσα στο επικό heavy metal και σε ένα πιο πικρό doom rock/metal, θυμίζοντας εν μέρει τους Pentagram, ενώ θα περιλαμβάνει και δύο τραγούδια που προηγουμένως είχαν κυκλοφορήσει στο "Traditional Doom Cult" επτάιντσο του 2017, από την Peaceville.

Ακολουθεί, η ανακοίνωση του Fenriz:

«Κυρίες και κύριοι metal maniacs, Fenriz εδώ. Έχουν περάσει 25 χρόνια από το τελευταίο, αλλά επιτέλους ο τρίτος προσωπικός μου δίσκος υλοποιήθηκε επί Γης. Όλα τα τραγούδια διαθέτουν αυτό το παλιό, σκουριασμένο Necrohell ηχόχρωμα μάλιστα. Πως όμως προέκυψε αυτό;

Λοιπόν, από το 1992 ή το 1993, σκεφτόμουν αυτό το πλήρως heavy metal κομμάτι που είχα ηχογραφήσει για να αποδείξω πως μπορούσα να παίξω σε αυτό το στυλ, και για να δείξω πόσα πολλά σημαίνει για μένα. Αλλά, δεν μπορούσα να το βρω, φάνταζε χαμένο. Για 25 χρόνια πίστευα πως είχε διαγραφεί κατά λάθος, σε σημείο τα τελευταία χρόνια να πιστεύω πως ήταν ένα όνειρο, πως δεν το είχα ηχογραφήσει ποτέ.

Οπότε, κατευθύνθηκα στο αρχείο μου με παλιές κασέτες, και εκεί άρχισα να βρίσκω πάρα πολύ υλικό που είχα ξεχάσει. Συνέχισα το ψάξιμο, και εν τέλει βρήκα το τραγούδι που έψαχνα. Το αποτέλεσμα είναι ένας δίσκος ηχογραφημένος μεταξύ 1989 – 1993, όπως όλοι οι δίσκοι των Isengard.

Το πρώτο τραγούδι είναι μια απόδειξη της αιώνιας αγάπης μου στο κλασικό heavy metal,  ενώ τα υπόλοιπα είναι μια ανάμεικτη παρουσίαση χαμένου υλικού από αρχαίες εποχές.

Οι Isengard, ως συνήθως, απαιτούν μια συγκεκριμένη αφοσίωση από τον ακροατή για να αποδώσουν, δεν είναι μασημένη τροφή, έτοιμη για κατάποση, εδώ πρέπει ο καθένας να επιχειρήσει να ανασύρει προσωπικούς θησαυρούς. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που αποτελούν το CULT Metal, το βασίλειο όπου πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε προσωπικότητα και αυθεντικότητα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω, (ZZ Top)

Fenriz, Ιούλιος 2020».

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "Vårjevndøgn", ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε σε ένα οδηγό δισκογραφίας για τους Darkthrone, που ο τελευταίος δίσκος τους ήταν το περσινό "Old Star", και εδώ σε έναν εισαγωγικό οδηγό για την Peaceville Records.

  1. Cult Metal
  2. Dragon Fly (Proceed Upon The Journey)
  3. Floating With The Ancient Tide
  4. The Fright
  5. A Shape In The Dark
  6. Slash At The Sun
  7. Rockemillion
  8. The Light
  9. The Solar Winds Mantra
  • SHARE
  • TWEET