Πλήθος σπουδαίων καλεσμένων στον νέο δίσκο του Derek Sherinian

Θα είναι ο πρώτος του πολυπράγμονα μουσικού εδώ και σχεδόν μια δεκαετία

08/07/2020 @ 10:47

Ο Derek Sherinian, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, πρώτου με την InsideOutMusic.

Το "The Phoenix", όπως θα ονομάζεται η νέα δουλειά του πολυπράγμονα πληκτρά, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο Sherinian, σχολίασε το νέο του πόνημα, πρώτο έπειτα από το "Oceana" του 2011, λέγοντας τα εξής:

«Ειλικρινά νιώθω πως αυτό θα είναι η καλύτερη δουλειά μου έως τώρα. Ο Simon (σ.σ. Phillips, ντράμερ) και εγώ, αφοσιωθήκαμε στη συγγραφή, και είμαι ευγνώμων για όλους τους μουσικούς που συμμετέχουν στον δίσκο».

Ο Simon Phillips, πέρα από τα τύμπανα, συνεργάστηκε με τον Sherinian και στον τομέα της σύνθεσης και της παραγωγής του νέου δίσκου.

«Είναι ένας ήρωας μου εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Sherinian για την συνεργασία του με τον μουσικό.

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και στο "The Phoenix", πλήθος καλεσμένων αναμένεται να συμμετέχει στον δίσκο, με αρκετούς να είναι τακτικοί συνεργάτες του Sherinian στις προσωπικές του κυκλοφορίες.

Έτσι, ο μπασίστας Tony Franklin, που συμμετείχε σε όλους τους δίσκους τους Sherinian έως τώρα, ο Jimmy Johnson και ο Billy Sheehan (μέλος μαζί με τον Sherinian στους Sons Of Apollo), ο Joe Bonamassa και ο Zakk Wylde συνεργάζονται εκ νέου με τον καλλιτέχνη.

Στον δίσκο συμμετέχουν, για πρώτη φορά, και ο Steve Vai, o Ron "Bumblefoot" Thal (Sons Of Apollo) και ο Kiko Loureiro (Megadeth), με τον οποίο ο Sherinian γνωρίζεται όπως δήλωσε 20 χρόνια, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που κατάφεραν να συνεργαστούν.

Δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του "The Phoenix", που θα περιλαμβάνει και μια διασκευή στο "Them Changes" του Buddy Miles, παρακάτω.

Στις ηλεκτρονικές σελίδες του Rocking.gr, μπορείτε να διαβάσετε μια εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε ο πολυπράγμων πληκτράς στον Νίκο Καταπίδη πριν λίγους μήνες.

1.    The Phoenix
2.    Empyrean Sky
3.    Clouds of Ganymede
4.    Dragonfly
5.    Temple of Helios
6.    Them Changes
7.    Octopus Pedigree
8.    Pesadelo
 

  • SHARE
  • TWEET