Brian Johnson: «Δεν είχα άλλη επιλογή»

Ο πρώην πλέον τραγουδιστής των AC/DC εξηγεί τα πάντα σε συγκινητική ανοιχτή επιστολή του

19/04/2016 @ 18:28

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ή ανοιχτή επιστολή, αν προτιμάτε, ο Brian Johnson έσπασε τη σιωπή του σε ό,τι αφορά την αποχώρησή του από τους AC/DC μετά από 36 χρόνια.

Ο 68χρονος Johnson, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως δεν είχε άλλη επιλογή από το να σταματήσει την περιοδεία και πιθανότατα να μην μπορεί να ξανατραγουδήσει σε μεγάλη σκηνή. «Η μέρα που έλαβα την διάγνωση, ήταν η πιο σκοτεινή της καριέρας μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εντύπωση προκαλεί, η μη αναφορά του στο όνομα του Axl Rose, καθώς γράφει απλά πως η περιοδεία θα συνεχιστεί με guest τραγουδιστή... Τονίζει μάλιστα, πως ο ίδιος θέλησε να εξηγήσει στους οπαδούς τι συνέβη, καθώς οι προηγούμενες ανακοινώσεις δεν τον κάλυψαν όσο ήθελε.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης:

► Δεν είμαι τύπος που τα παρατάει, αλλά οι γιατροί ήταν ξεκάθαροι. Δεν είχα άλλη επιλογή. Όπως ήδη ξέρετε, οι εναπομείνουσες συναυλίες των AC/DC προγραμματίστηκαν εκ νέου με guest τραγουδιστή.
► Θέλω να πω στους οπαδούς μας πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα: Στις 7 Μαρτίου, κορυφαίοι στο είδος τους γιατροί, με συμβούλευσαν να σταματήσω να είμαι στη σκηνή, καθώς ρισκάρω ολική απώλεια ακοής. Αν και τρομοκρατήθηκα, είχα καταλάβει για αρκετό καιρό πως το πρόβλημα δυσκόλευε την παρουσία μου ως τραγουδιστή. Δεν άκουγα τις κιθάρες και τους μουσικούς και φοβόμουν πως η απόδοσή μου θα χειροτέρευε. Η συνείδησή μου δεν το επιτρέπει αυτό. Οι οπαδοί αξίζουν ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης κι αν, για όποιο λόγο, δεν μπορώ να το φτάσω, δεν θα τους απογοητεύσω ή θα ντροπιάσω τους συναδέλφους μου.
► Eίμαι συντετριμμένος. Ως μέλος των AC/DC για 36 χρόνια, ήταν ό,τι καλύτερο πέτυχα στη ζωή μου. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα συνεχίσω, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή. Θα είμαι μαζί τους, σε κάθε συναυλία με τη σκέψη και το πνεύμα.
► Νιώθω απαίσια για όσους αγόρασαν τα εισιτήριά τους, αλλά τους ευχαριστώ και για όλα αυτά τα χρόνια. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη, όχι μόνο για τη στήριξη στα όσα έγιναν, αλλά και για την αφοσίωσή τους στους AC/DC. Τα ευχαριστώ πάνε και στους Angus και Cliff για την στήριξή τους.
► Καταλήγοντας, θέλω να είστε σίγουροι πως δεν βγαίνω στη σύνταξη. Μπορώ να ηχογραφώ και σκοπεύω να συνεχίσω. Παραμένω αισιόδοξος και επικεντρώνομαι στην υγεία μου για να μπορέσω να επανέλθω και στις συναυλίες, όχι όμως σε μεγάλα venues. Μόνο ο χρόνος θα δείξει...

Με αγάπη, Brian.

Τα όσα είπε, βέβαια, είναι αντίθετα με όσα υποστήριξε πως είχε πει ο φίλος του, Jim Breuer. Θυμηθείτε τα από εδώ.

  • SHARE
  • TWEET