Οι θρυλικοί Sound Explosion τον Απρίλιο ζωντανά στην Αθήνα

Σχεδόν μία δεκαετία μετά την τελευταία τους συναυλία

18/01/2016 @ 09:26

Οι Sound Explosion, ίσως η θρυλικότερη garage μπάντα που ανέδειξε ποτέ η εγχώρια σκηνή, επιστρέφουν! Σχεδόν μία δεκαετία μετά την τελευταία τους συναυλία, θα ανέβουν και πάλι μαζί στη σκηνή του Fuzz Live Music Club, για μία μοναδική εμφάνιση, το Σάββατο 16 Απριλίου! Τη βραδιά θα ανοίξουν, με τον πλέον ιδανικό τρόπο, οι Mongrelettes!

Μία ιστορική βραδιά για όλους τους φίλους όχι μόνο του garage ήχου αλλά και ολόκληρης της ελληνικής rock 'n' roll σκηνής, ένα ταξίδι σε καλύτερες και αγνότερες εποχές, με κινητήρια δύναμη την υπέροχη μουσική των Sound Explosion και... αναπόφευκτα βασικά συστατικά το κέφι και τον χορό!

Στην προπώληση τα εισιτήρια θα κοστίζουν 10 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 12 ευρώ. Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt και το viva.gr.

The Sound Explosion + opening act: The Mongrelettes
Σάββατο 16 Απριλίου, Fuzz Live Music Club (Πατριάρχου Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος / τηλ. 210-3450817 / fuzzclub.gr)
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00.

Οι Sound Explosion ξεκίνησαν την πορεία τους το 1991 και γρήγορα καθιερώθηκαν ως ένα από τα σημαντικότερα garage συγκροτήματα, με φανατικό κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μουσική τους είναι βαθειά επηρεασμένη από τον ωμό ήχο των αντίστοιχων groups των '60s, καθώς και εκείνων της αναβιωτικής σκηνής των '80s, αποτελώντας μία εκρηκτική συνταγή για ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Το μοναδικό άλμπουμ τους, "Teen Trash Volume 14: From Athens, Greece" (Music Maniac / 1994), αποτελεί σταθμό για το είδος και την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ανάλογης ιστορικής σημασίας είναι και οι κυκλοφορίες τους σε δίσκους 45 στροφών, με τα single - δυναμίτες "Hangover Baby / Some Other Guy" (Pegasus Records / 1993), "I'll Shake The Universe" (Dionysus Records / 1994), "Another Lie / Misirlou The Greek" (Studio II Records / 1995), "The Last Recordings" (Το Δισκάδικο / 2000), "The Sound Explosion / The Basements" - split (Lost In Tyme / 2013).

Φαζαριστές vox κιθάρες και ξέφρενοι ήχοι από farfisa χαρακτηρίζουν τον ήχο τους, που με σπάνια απλότητα και αμεσότητα αποπνέει μία ανόθευτη αίσθηση αυθεντικού, φέρνοντας στο νου εκείνα τα ακούσματα που όλοι αγαπήσαμε και που καθόρισαν το συγκεκριμένο μουσικό είδος: από τους Sonics, τους Seeds, τους Question Mark And The Mysterians και τους We The People μέχρι τους Miracle Workers, τους Cynics, τους Lyres, τους Cheepskates, τους Chesterfield Kings, τους Creeps, τους Fuzztones και αμέτρητους άλλους.

Πιστοί σε όλους αυτούς, αλλά και μετα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά παρόντα, οι Sound Explosion άναψαν την σπίθα που προκάλεσε την άνθιση της garage σκηνής στην Ελλάδα. Παρότι δεν διαθέτουν εκτεταμένη δισκογραφία, το όνομά τους παραμένει θρυλικό και αντικείμενο συζήτησης για παλιούς και νέους fans του είδους. Οι τελευταίοι, θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν, ίσως για πρώτη φορά, πως τα live τους είναι εκρηκτικά, αληθινά party γεμάτα ένταση και χορό από την αρχή μέχρι το τέλος! Το έχουν αποδείξει τόσο στα headline σόου τους όσο και μοιραζόμενοι τη σκηνή με μπάντες όπως οι Dead Moon, Fuzztones, Cynics, Marshmallow Overcoat, Others!

The Sound Explosion: Outasite Garage Punk Back From The Grave! Σάββατο 16 Απριλίου 2016! Μην το χάσετε!

Η σύνθεση της μπάντας:
Γιάννης Αλεξόπουλος / κιθάρα, φωνή,
Στέλιος Ασκοξυλάκης / πλήκτρα, φωνή,
Σταύρος Δακτυλάς / τύμπανα,
Δημήτρης Δημόπουλος / μπάσο, φωνή.

Οι Mongrelettes -μια σχεδόν θηλυκή μπάντα- δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 και αποτελούνται από τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι. Ο ήχος και οι συνθέσεις τους είναι ένα κράμα από garage punk και ψυχεδελική pop, με τις επιρροές τους να προέρχονται κυρίως από την σχετική punk σκηνή των μέσων του '60, αλλά και από άλλες ανεξάντλητες πηγές, όπως η γαλλική και ελληνική pop σκηνή της ίδιας δεκαετίας, καθώς και αντίστοιχες αναβιώσεις ή προσομοιώσεις του garage / psych ήχου ως σήμερα. Οι Mongrelettes έχουν κάνει ως τώρα αρκετές εμφανίσεις παρέα με έλληνες και ξένους φίλους και με ονόματα όπως  The Fuzztones, The Magnificent Brotherhood, The Stems, The Fall. Το φθινόπωρο του 2011, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους 7" βινύλιο  στην Fuzz Overdose Records, την ελληνική εταιρεία που ασχολείται κατεξοχήν με το γκαράζ-ψυχεδελικό είδος.

Μετά από ένα μεγάλο κενό στη δραστηριότητά τους, επέστρεψαν στις live εμφανίσεις το 2014 και κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους στις 10 Οκτωβρίου 2015 (Fuzz Overdose Records)!

Η σύνθεση της μπάντας:
Marika Yé Yé (Μαρίκα Γιαννιού) / φωνή, κρουστά, theremin, φυσαρμόνικα, ακουστική κιθάρα,
Mariloo (Μαριλένα Γεωργιάδου) / fuzz κιθάρα, φωνητικά,
Calamity (Πέννυ Λιβανού) / μπάσο,
Titto Mongrel (Χρήστος Τριάντης) / farfisa organ,
Silver Bruise (Μαριλένα Πετρίδου) / τύμπανα, κρουστά, φωνητικά.

Links:
facebook.com/THE.MONGRELETTES
fuzzoverdoserecords.bandcamp.com/the-mongrelettes-mon-mec-a-moi

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET