Πρώτο δείγμα από τη δισκογραφική επιστροφή των Cadaver

H ιστορική νορβηγική death metal μπάντα ανακοίνωσε νέο άλμπουμ με συμμετοχή του Dirk Verbeuren (Megadeth)

28/09/2020 @ 13:22

Οι Cadaver, μια από τις παλαιότερες νορβηγικές death metal μπάντες, ανακοίνωσε τη δισκογραφική της επιστροφή.

Το "Edder & Bile", όπως θα ονομάζεται το νέο άλμπουμ, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Νοεμβρίου μέσω της Nuclear Blast και θα διαδεχθεί το "Necrosis" του 2004.

Η μπάντα, που αποτελείται από τον Anders Odden (Satyricon, Order, πρώην Celtic Frost), και τον ντράμερ Dirk Verbeuren (Megadeth), συνόδευσε την ανακοίνωση του νέου δίσκου με την αποκάλυψη του πρώτου δείγματος, για το τραγούδι "Morgue Ritual" που μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Ο Odden, σχολιάζοντας την επιστροφή των Cadaver, ανέφερε:

«Γνώρισα τον Dirk το 2014 στο 70.000 Tons Of Metal. Αντικαθιστούσε για δύο συναυλίες τον Frost (Satyricon) οπότε παίξαμε μαζί. Αποδείχθηκε πως ο Dirk είναι τεράστιος οπαδός των Cadaver, και εκείνη την εποχή είχα ήδη πολλά τραγούδια έτοιμα, για αυτό που πίστευα πως θα είναι προσωπικός δίσκος. Η ιδέα να μετατραπεί όλο αυτό στην τρίτη μετενσάρκωση των Cadaver, ήρθε στο φως και ευδοκίμησε. Είχα δέκα τραγούδια έτοιμα όταν ο Dirk ήρθε στην Ευρώπη το 2016 σε περιοδεία με τους Megadeth. Δώσανε μια συναυλία στην περιοχή μου και περάσαμε το απόγευμα προβάροντας κομμάτια των Cadaver.

Άρχισα να φέρνω νέες ιδές και ο χρόνος κύλησε. Ήθελα πολύ ο ήχος να είναι ο κλασικός της μπάντας αλλά εκσυγχρονισμένος. Αυτή η μουσική αποτελεί αυτό που και οι δύο αντιλαμβανόμαστε ως death metal. Έχω τον δικό μου τρόπο στο να γράφω riffs και αυτός στο να παίζει τύμπανα και δένουν με το αποτέλεσμα να ηχεί εξαιρετικό».

Ο Verbeuren με τη σειρά του πρόσθεσε:

«To "Hallucinating Anxiety" με είχε κολλήσει σε μια λούπα όταν το είχα πρωτακούσει ως έφηβος. Όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, έγινε ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ. Ακολούθησα τους Cavader στις διάφορες εκδοχές τους, και όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία να συνεργαστείς με τον Anders, περιττο να πω πως δεν την αγνοείς. Ο στόχος μας ήταν ο δίσκος να ακούγεται αυθόρμητος, γεμάτος death metal ενέργεια. Όλα συνέβησαν φυσικά και αβίαστα, το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του».

Στον δίσκο θα υπάρχουν συμμετοχές των Kam Lee (Massacre) και Jeff Becerra (Possessed) στα φωνητικά, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το tracklist του άλμπουμ.

1. Morgue Ritual
2. Circle Of Morbidity
3. Feed The Pigs
4. Final Fight
5. Deathmachine
6. Reborn
7. The Pestilence
8. Edder & Bile
9. Years Of Nothing
10. Let Me Burn

 

  • SHARE
  • TWEET